"Πόρτα" στον Φίλη από τον Ιερώνυμο

 
"Πόρτα" στον Φίλη από τον Ιερώνυμο

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση (Φωτό αρχείου)

Ενημερώθηκε: 23/09/16 - 18:49

Κατηγορηματικό όχι φέρεται να έχει πει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην πρόταση του υπουργού Νίκου Φίλη για μεταξύ τους συνάντηση. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο κ. Φίλης, αφού έστειλε απαντητική προς τον αρχιεπίσκοπο επιστολή, μετά την τελευταία του κ. Ιερώνυμου, ζήτησε να συναντηθούν εκ νέου οι δυο τους. Προσέκρουσε όμως σε "κλειστή πόρτα".

Όλα έγιναν όταν ο υπουργός Παιδείας ενημερώθηκε, όπως είπε ο ίδιος, δια του ηλεκτρονικού Τύπου πως υπάρχει νέα επιστολή του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, την Παρασκευή το πρωί.

Ο κ. Φίλης, πιθανότατα θέλοντας να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Εκκλησία, έσπευσε να δηλώσει πως είναι ανοικτός στον διάλογο.

«Τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο επιστημονικού διαλόγου καθώς και ευρύτερου δημόσιου διαλόγου που πρέπει να γίνεται νηφάλια και ψύχραιμα και με στόχο να διδασκόμαστε όλοι από τα λάθη μας», αναφέρει στην απαντητική του επιστολή ο υπουργός Παιδείας και προσθέτει:

«Ως προς τα θεσμικά ζητήματα όπως με το μάθημα των Θρησκευτικών, είναι ωφέλιμο να συζητούνται όχι με ανταλλαγή επιστολών αλλά στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας, όπως αυτή υλοποιήθηκε και υλοποιείται και με τη σειρά τακτικών συναντήσεων μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων».

«Γνωρίζετε» καταλήγει ο Ν.Φίλης, «ότι είμαι πάντοτε ανοιχτός στο διάλογο και βεβαίως για συνάντηση μαζί σας».

Αμέσως μετά, αναφέρουν καλά πληροφορημένες δημοσιογραφικές πηγές, ο υπουργός έσπευσε να προιτείνει να συναντηθούν οι δύο πλευρές, πρόταση η οποία όμως απορρίφθηκε άμεσα και μάλιστα ειπώθηκε, λένε οι ίδιες πηγές, πως ο κ. Ιερώνυμος θα συναντηθεί μόνο με τον κ. Τσίπρα προσωπικά και με κανέναν άλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέα οργισμένη επιστολή από τον Ιερώνυμο στον Φίλη: Είσαι ιδεοληπτικός και πολεμάς την Εκκλησία!

Π. Καμμένος: Απαράδεκτες και προκλητικές οι απόψεις Φίλη

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Ν. Φίλης με την επανάληψη των απόψεών του για το ρόλο της Εκκλησίας την περίοδο της Χούντας και της Κατοχής