Βόλος: Πώς η Αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη της διπλής δολοφονίας - “Γιατί άφησαν τον δολοφόνο της μητέρας μου να ξεφύγει;”

 
Βόλος: Πώς η Αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη της διπλής δολοφονίας -  “Γιατί άφησαν τον δολοφόνο της μητέρας μου να ξεφύγει;”

Ενημερώθηκε: 16/11/21 - 09:50

Η αδιανόητη τροπή της δολοφονίας ηλικιωμένης στο Βόλο από τον βαφτισιμιό της έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Τραγική όμως είναι η «τύχη» για τον δικηγόρο του 39χρονου από το Βόλο, αφού διαπίστωσε ότι υπερασπιζόταν τον άνθρωπο που είχε σφαγιάσει με αδικαιολόγητη αγριότητα και τη μητέρα του.

Ο Γιάννης Μηλίνης δηλώνει πλέον ανακουφισμένος, που εξιχνιάστηκε η δολοφονία της μητέρας του, Νίκης, το 2009, ενώ παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 39χρονου που είχε σκοτώσει την νονά του στο Βόλο πριν από λίγες μέρες.

Eκανε γνωστό ότι θα παραιτηθεί από την υπεράσπιση του 39χρονου, που είναι ήδη κρατούμενος και δεν θα τον εκπροσωπήσει ούτε σήμερα Τρίτη στο Εφετείο Λάρισας, όπου εκδικάζεται η έφεση που είχε καταθέσει σχετικά με τον εμπρησμό από πρόθεση κέντρου διασκέδασης στις Αλυκές τον Ιανουάριο του 2015, για τον οποίο πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3,5 ετών, καθώς η κατηγορία είχε εκπέσει από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Ο δικηγόρος ενημερώθηκε το πρωί της Δευτέρας από τις αστυνομικές Αρχές για τη διασταύρωση του DNA του 39χρονου με εκείνο που είχε βρεθεί στα νύχια της μητέρας του.

Ο Γιάννης Μηλίνης είχε βρει ο ίδιος τη μητέρα του δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της, το 2009. Ήταν γείτονες με τον 39χρονο, τον οποίο φάνηκε πως γνώριζε η 69χρονη, αφού όχι μόνο το σπίτι της δεν έφερε ίχνη παραβίασης, αλλά είχε βρεθεί και παγωτό που προφανώς είχε κεράσει πριν τον δολοφόνο της.

«Ευχαριστώ τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της δολοφονίας της μητέρας μου Νίκης Μηλίνη τον Αύγουστο του 2009. Είμαι ανακουφισμένος με την εξέλιξη αυτή. Ουδέποτε έπαυσα όλα αυτά τα χρόνια μέχρι τώρα να ενδιαφέρομαι και να εισφέρω στοιχεία στις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος», δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος».

“Γιατί άφησαν τον δολοφόνο της μητέρας μου να ξεφύγει;”

Για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 69χρονης στον Βόλο, το 2009, μίλησε η κόρη της άτυχης ηλικιωμένης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

Όπως τόνισε η κ. Μηλίνη, δεν είχε πάει το μυαλό της ότι ο δολοφόνος της μητέρας της μπορεί να ήταν ο άνθρωπος τον οποίο μέχρι πρότινος υπερασπιζόταν νομικά ο αδερφός της. «Επί χρόνια τον είχε πελάτη, γιατί ήταν μπλεγμένος σε διάφορα», είπε.

«Είχα κινήσει γη και ουρανό για να βρεθεί ο δολοφόνος της μητέρας μου», δήλωσε, εκφράζοντας την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι οι Αρχές ξεγελάστηκαν αρχικά και άφησαν τον δολοφόνο να ξεφύγει.

Επεσήμανε πως η μητέρα της είχε σερβίρει στον μετέπειτα φονιά της παγωτό, ενώ όταν άρχισε να τη μαχαιρώνει, παρά τα ουρλιαχτά της, κανείς από τη γειτονιά δεν αντέδρασε για να προσφέρει βοήθεια.

Πώς η Αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη

Η Αστυνομία επανήλθε στην υπόθεση της δολοφονίας της Νίκης Μηλίνη όταν συμπέραναν ότι σπίτι στο ισόγειο πολυκατοικίας όπου έμενε η άτυχη 69χρονη, Νίκη Μηλίνη, έχουν ο παππούς και η γιαγιά του 39χρονου δράστη του φονικού στην περιοχή Καζανάκι με θύμα την 75χρονη νονά του.

Μετά τη σύλληψη του δράστη οι αστυνομικές αρχές έδωσαν προτεραιότητα στην εξέταση του DNA του και το δείγμα του που ελήφθη με εντολή ανακριτή προέκυψε ότι ταιριάζει απόλυτα με δείγμα DNA που είχε ληφθεί από τα νύχια της Νίκης Μηλίνη μετά τη δολοφονία της. Τότε, το μόνο που ήξεραν οι αρχές είναι ότι το δείγμα άνηκε σε «άγνωστο νεαρό άρρεν».

Τα κοινά σημεία των δύο δολοφονιών ήταν πολλά. Από τον τρόπο που ο δράστης κατακρεούργησε τις γυναίκες, με 20 μαχαιριές την πρώτη και με 42 τη δεύτερη, καθώς και το κίνητρό του. Από ό, τι φαίνεται ο δράστης είχε κάνει τις δολοφονίες μετά την άρνησή τους να του δώσουν τα χρήματα που ζητούσε

Πηγή: thenewspaper,gr, taxydromos.gr, https://www.ant1news.gr/