Ο Μόσιαλος, ο Ιερός Πόλεμος των "ταλιμπάν" και η πραγματική ουσία

 
Ο Μόσιαλος, ο Ιερός Πόλεμος των "ταλιμπάν" και η πραγματική ουσία

Ενημερώθηκε: 28/12/21 - 10:31

Του Γιάννη Μιχελάκη

Αρθρογράφος: Γιάννης Μιχελάκης

Η υπόθεση με την επίμαχη ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου, που πρόκαλεσε έναν «μίνι ιερό πόλεμο» δείχνει, για μια ακόμα φορά, ότι η μετριοπάθεια και ο σεβασμός στην διαφορετική άποψη, δεν κατοικούν σ’ αυτόν τον τόπο.

Δεν είμαι απ’ αυτούς που συμφωνούν με την ανάρτηση του κ. Μόσιαλου, αλλά ούτε ανήκω και σ’ αυτούς που ζητούν «την κεφαλήν του επί πίνακι».

Είμαι απ’ αυτούς που υποστηρίζουν, ότι οι ιερείς δεν πρέπει να το παίζουν επιστήμονες, αλλά και οι επιστήμονες δεν έχουν λόγο -ειδικά αυτόν τον καιρό- να προσπαθούν να λύσουν θεολογικά ζητήματα!

Όχι γιατί θέλω να τους στερήσω το δικαίωμα να έχουν άποψη για τα θέματα αυτά, αλλά γιατί νομίζω, ότι μπορούν για λίγο να αφήσουν τις μεταφυσικές τους ανησυχίες, εν ευθέτω χρόνω, όταν θα έχουμε ξεμπερδέψει με αυτόν τον διάολο και μετά λύνουμε και τα άλλα ζητήματα.

Μην καταντήσουμε σαν τους Βυζαντινούς που, ενώ ο Μωάμεθ πολιορκούσε την Κωνσταντινούπολη, οι επαΐοντες της εποχής «σφάζονταν» για το… «μέγα» ζήτημα, αν οι άγγελοι έχουν φύλο! Ώσπου, το θέμα το έλυσε ο Τούρκος, που πήρε την Πόλη και τους έσφαξε, (χωρίς εισαγωγικά) όλους..!

Επίσης, δεν ανήκω σ’ εκείνους, που για προσωπικό όφελος (για παράδειγμα άγρα ψήφων και επιρροής στο χριστεπώνυμον πλήθος) γίνονται «βασιλικότεροι του βασιλέως».

Η Ιερά Σύνοδος έβγαλε μια ανακοίνωση -ως όφειλε νομίζω- αλλά δεν διαπνεόταν -το δελτίο τύπου αυτό- από λογική «ταλιμπάν». Αντίθετα κάποιοι άλλοι έγιναν «ταλιμπάν», εκθέτοντας έτσι την Εκκλησία.

Δεν ανήκω επίσης σ’ αυτούς τους δημοσιολογούντες, οι οποίοι, βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπαθώσουν κατά της Εκκλησίας, χαρακτηρίζοντας συλλήβδην τους ιερείς σκοταδιστές...

Ναι, υπάρχουν σκοταδιστές στις τάξεις της εκκλησίας, αλλά υπάρχουν και φωτισμένοι ιεράρχες. Όπως υπάρχουν κακοί και καλοί επιστήμονες, καλοί και κακοί δημοσιογράφοι, κ.ο.κ.

Και κάτι ακόμα: Επειδή έχουμε πολύ «μαλλί να ξάνουμε» με τον κορονοϊό και επειδή τέτοιες αναφορές το μόνο που πετυχαίνουν είναι να «ρίχνουν νερό στον μύλο» των επαγγελματιών αντιεμβολιαστών, καλό είναι να αφήσουμε στην άκρη -προσωρινά- θέματα, όπως, για παράδειγμα, αν υπήρξε ή όχι άμωμος σύλληψη του Ιησού και να δούμε τι θα κάνουνε με την πανδημία..!

Τέτοια ζητήματα δίνουν στους επαγγελματίες αντιεμβολιαστές επιχειρήματα για να δηλητηριάζουν κομμάτι του θρησκευόμενου λαού με επιχειρήματα, για την… «παγκόσμια συνωμοσία», που… εξυφαίνουν, κατά του ελληνισμού και της ορθοδοξίας, «σατανιστές», «εβραίομασόνοι», «νεφελίμ», «ελοχίμ» ή δεν ξέρω τι άλλο «ψεκασμένο» διαλαλούν, για να πείσουν τους αδαείς συμπολίτες μας!!!

Και δυστυχώς αυτή η προπαγάνδα έχει κόστος… Κόστος σε ανθρώπινες ζωές! Κάθε μέρα, ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίζονται από τον κορονοϊό, επειδή έχουν παρασυρθεί από σκοταδιστές ιερείς, τσαρλατάνους γιατρούς ή επαγγελματίες αντιεμβολιαστές!!!

Έχει, άραγε, νόημα να ανοίγουμε ή να συνεχίζουμε να αναπαράγουμε τέτοια θέματα;