Απαγωγή στο Ντράφι: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες - Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς και τα διαθέσιμα στοιχεία

 
Απαγωγή στο Ντράφι: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες - Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς και τα διαθέσιμα στοιχεία

Ενημερώθηκε: 30/12/21 - 08:24

Ιδιαίτερα λεπτή και περίπλοκη η υπόθεση της απαγωγής του 40χρονου επιχειρηματία στο Ντράφι, με τις αρχές να θέτουν ως προτεραιότητα την απελευθέρωση του του Γιώργου Κυπαρίσση και έπειτα την εξιχνίαση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών.

Ωστόσο, όπως έχει γίνει κατανοητό η υπόθεση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και ίσως χρειαστούν αρκετές ημέρες προκειμένου να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Παράλληλα, τονίζεται ότι πρόκειται για λεπτή διαπραγμάτευση, καθώς δεν αποκλείεται ανά πάσα στιγμή να υπάρξει κάποιο απρόοπτο και αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ασφάλεια του απαχθέντα.

Βάσει όσων έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά οι απαγωγείς ζητούν το ποσό των 2 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο τον απαχθέντα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, προκειμένου προκειμένου το ποσό να πέσει στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σε δεύτερο επίπεδο η Αστυνομία συλλέγει στοιχεία που θα αξιοποιήσει για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Έτσι, στο μικροσκόπιο μπαίνουν βίντεο από κάμερες της περιοχής, για να εντοπίσουν το δρομολόγιο και τις κινήσεις των δύο οχημάτων που πήραν μέρος στην πρώτη φάση της απαγωγής, το κινητό τηλέφωνο του θύματος αλλά και τα στίγματα των κινητών που βρίσκονταν σε συγκεκριμένο πεδίο ερευνών την ώρα της αρπαγής, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για τις κινήσεις και το προφίλ των δραστών. Και αυτό γιατί θεωρούν δεδομένο ότι οι δύο ομάδες που εκτιμάται πως πήραν μέρος στην απαγωγή Κυπαρίσση επικοινωνούσαν μεταξύ τους. Η μία τον παρακολούθησε όταν έφυγε από την επιχείρησή του στο Μενίδι για να δειπνήσει στο εστιατόριο των Άνω Λιοσίων για να δώσει σήμα στη δεύτερη όταν πλησίαζε στο σπίτι του στο Πικέρμι να τον αρπάξουν.

Επιπλέον, αναφορικά με τον τρόπο δράσης των απαγωγέων οι πληροφορίες θέλουν να είναι 4 ή 5.

Επίσης, τα οχήματα που χρησιμοποίησαν για την αρπαγή είχαν κλαπεί εδώ και καιρό. Μάλιστα, ένα από αυτά φαίνεται πως είχε κλαπεί το 2020 από το Παλαιό Φάληρο.

Ωστόσο, το στοιχείο που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι η αστυνομία εντοπίζει σημάδια ερασιτεχνισμού στον τρόπο δράσης των απαγωγέων.

Τη στιγμή που “χτύπησαν” οι απαγωγείς, ο 40χρονος μιλούσε στο τηλέφωνο με φιλικό του πρόσωπο από το εξωτερικό, μία γυναίκα, με την οποία μιλούσε όσο ήταν στην ταβέρνα και στη συνέχεια που έφυγε.

Η κλήση, διάρκειας 22 λεπτών, ολοκληρώθηκε στις 00.02 και στα τελευταία δευτερόλεπτα ακούγονται οι απαγωγείς του επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος ήταν ήρεμος και χαλαρός και από τη συμπεριφορά του έδειχνε πως προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο, πιθανώς για να ενημερωθεί η αστυνομία, όταν του επιτέθηκαν.

Ένας από τους απαγωγείς, όταν διαπίστωσε πως υπήρχε κινητό τηλέφωνο, το άρπαξε και το έκλεισε, χωρίς όμως να το απενεργοποιήσει. Στο μεταξύ, η γυναίκα έχοντας αντιληφθεί τι συνέβη, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.