Έκκληση του φιλορώσου Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριου στον Πούτιν : Αφήστε τους άμαχους να φύγουν

 
Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος

Ενημερώθηκε: 10/05/22 - 01:09

Έκκληση στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε ο φιλορώσος Μητροπολίτης Κιέβου κ. Ονούφριος, σχετικά με την κατάσταση γύρω από την πόλη της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με το news.church.ua ο Μητροπολίτης Ονούφριος ζήτησε από τον Ρώσο Πρόεδρο να αποσυρθούν σε μια ασφαλή ζώνη οι στρατιωτικοί και οι πολίτες από τον τόπο των εχθροπραξιών στην Μαριούπολη.

«Είναι ποιμαντικό μου καθήκον να σας ζητήσω να δώσετε σε όλους που θέλουν να φύγουν από την πόλη της Μαριούπολης - και πολίτες και στρατιωτικούς - μια ευκαιρία» - τονίζει ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Στην συνέχεια της επιστολής του ο κ. Ονούφριος προσθέτει: «ανά πάσα στιγμή σε διαφορετικούς πολέμους, τα αντιμαχόμενα μέρη βρήκαν μια πιθανή εκδήλωση ανθρωπισμού. Γνωρίζουμε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει επανειλημμένα ενεργήσει ως διαμεσολαβητής στη Συρία για την εκκένωση περικυκλωμένων μαχητών».

«Από αυτή την άποψη, ελπίζουμε ότι, με χριστιανικό τρόπο, θα συμφωνήσετε με τη διαδικασία εκκένωσης της ουκρανικής φρουράς στη Μαριούπολη και θα δώσετε την ευκαιρία σε περικυκλωμένους πολίτες, αστυνομικούς, συνοριοφύλακες και στρατιωτικούς να εισέλθουν στο έδαφος που ελέγχεται από την Ουκρανία ή στο έδαφος τρίτων χωρών» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Κλείνοντας ο κ. Ονούφριος υπογράμμισε: «Πολλές χώρες θα θεωρήσουν τιμή να μεσολαβήσουν σε αυτήν την επιχείρηση. Σας ζητώ να επιλέξετε κάποιο από αυτά στο όνομα του Αναστάντος Χριστού».