Τελικός Κυπέλλου Αγγλίας: Λίβερπουλ και Τσέλσι για μια κούπα... ξανά

 
Τελικός Κυπέλλου Αγγλίας: Λίβερπουλ και Τσέλσι για μια κούπα... ξανά

Ενημερώθηκε: 14/05/22 - 12:44

76 ημέρες πριν… Τελικός του Carabao Cup στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου. Σε ένα φοβερό παιχνίδι, η Λίβερπουλ κατάφερε να σηκώσει την κούπα, επικρατώντας της Τσέλσι στη… ρωσική ρουλέτα!

Σήμερα (18:45 – Cosmote Sports 3), οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι, στον τελικό του FA Cup σε μια άτυπη ρεβάνς του Carabao Cup.

Από τότε ωστόσο έχουν αλλάξει πολλά. Η Λίβερπουλ ονειρεύται το απόλυτο. Όσο δύσκολο και αν είναι πλέον, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στο +3 στο πρωτάθλημα, με δύο ματς ακόμα για το φινάλε, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να πιστεύει ακόμα στο όνειρο του quadruple, έχοντας μπροστά της και τον τελικό του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Από την άλλη η Τσέλσι, χρειάζεται μια κούπα για να κλείσει κάπως θετικά τη σεζόν. Οι «μπλε» έχουν αντιμετωπίσει πολλές ατυχίες μέσα στη σεζόν, με τους συνεχόμενους τραυματισμούς και τη γνωστή υπόθεση με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Έτσι για τις δυο ομάδες, η αποψινή μάχη είναι εξίσου σημαντική, ειδικά από τη στιγμή που διακυβεύεται ο πιο παλός τίτλος του ποδοσφαίρου, στον τελικό Νο. 150 της διοργάνωσης. Η Τσέλσι έχει κατακτήσει 8 φορές τη διοργάνωση, έχοντας από πάνω μόνο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (12) και την Άρσεναλ (14).

Η Λίβερπουλ από την άλλη έχει μία κατάκτηση λιγότερη από τους «μπλε» του Λονδίνου. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το FA Cup θα πάει στα χέρια ενός Γερμανού προπονητή, καθώς και οι δύο τεχνικοί του αποψινού τελικού προέρχονται από τη Γερμανία.