Η Αξιωματική Αντιπολίτευση ένα με την κυβέρνηση Ερντογάν: Τουρκικό μέτωπο για κατάληψη νησιών στο Αιγαίο

 
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση ένα με την κυβέρνηση Ερντογάν: Τουρκικό μέτωπο για κατάληψη νησιών στο Αιγαίο

Ενημερώθηκε: 02/06/22 - 19:14

Απογειώνεται η τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδας, αφού πλέον στο πλευρό του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τάσσεται ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ο οποίος τον σπρώχνει εν είδει πρόκλησης σε θερμό επεισόδιο για κατάληψη νησιών στο Αρχιπέλαγος.

Συγκεκριμένα, χθες, στην προκλητική ομιλία του Τούρκου προέδρου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, όπου και προειδοποίησε την χώρα μας να «συνέλθει και να διορθώσει τα λάθη της», ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στον Κιλιντσάρογλου απευθύνοντάς του ερωτήματα.

«Στις προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή σε Μεσόγειο και Αιγαίο, είσαι με την Τουρκία ή όχι;»

Ο αρχηγός της αξιωματικής Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο, ζήτησε εμμέσως από τον Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, να κάνει κάτι για τα νησιά που έχει καταλάβει η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Κιλιντσάρογλου είπε, «Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: ‘μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν’. Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!».



Μπορεί η Τουρκία να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και να επιδιώκει η αντιπολίτευση να προκαλεί τον τούρκο πρόεδρο αν έχει το σθένος να το πράξει ή να αποκαλυφθεί αν παίζει με το ακροδεξιό η εθνικιστικό θυμικό των τούρκων πολιτών.

Ωστόσο ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου αποδεικνύει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις των ηγεσιών των τουρκικών κομμάτων κάνοντας να φαντάζουν οι επιφανείς για διάλογο και συνεννόηση με την Ελλάδα ως όνειρο θερινής νυκτός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ