Πόλεμος στην Ουκρανία - 103 ημέρα - Οι πρόσφατες εξελίξεις

 
tank ukraine

Ενημερώθηκε: 06/06/22 - 08:38

Πόλεμος στην Ουκρανία - 103 ημέρα: Μερική ανακατάληψη του Σεβεροντονέτσκ - Στο Ντονμπάς ο Ζελένσκι - Ματαιώθηκε η επίσκεψη Λαβρόφ στη Σερβία.

-- Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Σερβία ακυρώθηκε αφού χώρες γύρω από τη Σερβία έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στο αεροσκάφος του, ανέφερε ανώτατη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

-- Στο Σεβεροντονέτσκ, το κύριο πεδίο μάχης όπου η Ρωσία έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις της, αξιωματούχοι της Ουκρανίας δήλωσαν ότι μια αντεπίθεση είχε ανακαταλάβει τη μισή πόλη.

-- Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε την Κυριακή ότι ταξίδεψε στο Λισιτσάνσκ και το Σολεντάρ, δύο πόλεις πολύ κοντά σε μερικές από τις πιο έντονες μάχες, ελάχιστα χιλιόμετρα από το Σεβεροντονέτσκ.

-- Ένας Ρώσος δημοσιογράφος κρατικών μέσων ενημέρωσης την Κυριακή είπε ότι ο Ρώσος υποστράτηγος Ρομάν Κουτούζοφ σκοτώθηκε στην ανατολική Ουκρανία, μεγαλώνοντας τη λίστα με υψηλόβαθμες στρατιωτικές απώλειες της Μόσχας.

-- Η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom είπε ότι ένας ρωσικός πύραυλος Κρουζ πέταξε «κρίσιμα χαμηλά» το πρωί της Κυριακής πάνω από έναν μεγάλο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής.

-- Η Βρετανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών που έχουν βεληνεκές 80 χιλιομέτρων για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τη ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ.

-- Οι κυρώσεις της Ρωσίας κατά της Gazprom Germania και των θυγατρικών της θα μπορούσαν να κοστίσουν στους Γερμανούς φορολογούμενους και χρήστες φυσικού αερίου επιπλέον 5 δισεκ. ευρώ ετησίως για να πληρώσουν για αντικατάσταση αερίου, ανέφερε η εβδομαδιαία εφημερίδα Welt am Sonntag στη Γερμανία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ