"Ανοικτός" ο φάκελος για τον πνιγμό της 6χρονης Αμέλιας

 
Pateras_Amelia

Ενημερώθηκε: 24/08/22 - 18:38

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον θάνατο της 6χρονης Αμέλιας στο Καλαμάκι Κορινθίας .Ο πατέρας της μικρής που πνίγηκε προχθές κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του με τον όρο να εμφανίζεται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Θεοδώρων.

Από την πλευρά του ο  δικηγόρος Σπυρίδων Μπιτσάκος συμπληρώνει: «Εμείς έχουμε θέσει τον εαυτό μας στην διάθεση των Αρχών για να γίνει και πραγματογνωμοσύνη για την κατάθεση της υγείας του. Το παιδί ήταν σε ένα βάθος τριών μέτρων περίπου. Ο ίδιος ήξερε ότι εάν βουτήξει θα του κοβόταν η αναπνοή και δεν θα μπορούσε να το σώσει. Καλούσε σε βοήθεια αλλά δεν υπήρχε άνθρωπος να τον βοηθήσει και φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία. Ο άνθρωπος είναι σε απόγνωση και θέλει να πάει στην κηδεία του παιδιού του. Περιμένουμε την άσκηση της ποινικής δίωξης και είμαστε στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Τα ερωτήματα τα οποία απασχολούν  τις αρχές είναι πολλά:

-Γιατί πήγε με το παιδί για μπάνιο ενώ είχανε φάει.

-Γιατί πήγε σε ερημική παραλία,αφού το παιδία δεν ήξερε μπάνιο και ο ίδιος δεν μπορούσε να βουτήξει αφού πάσχει από άγχος.

-Πώς βρήκε να του φορέσει σωσίβιο, αφού σύμφωνα με τον ίδιο δεν πήγαν στην παραλία με σκοπό να κάνουν μπάνιο.

Μπαλάσκας: Περίεργες οι συνθήκες πνιγμού της 6χρονης

Στο μεταξύ ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε για περίεργες συνθήκες πνιγμού της 6χρονης στην Κορινθία.

“Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, αυτή τη στιγμή οι συνάδελφοί μου από την Κόρινθο κάνουν ένα σοβαρό προανακριτικό έργο για να δούμε ακριβώς το τι έχει γίνει. Καταλαβαίνετε ότι όλα είναι στο επίπεδο υποψίας, υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Αυτό το παρακολουθούμε και περιμένουμε τουλάχιστον στα επόμενα τουλάχιστον τρία 24ωρα, να έχουμε απτές αποδείξεις για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον φάκελο και να πάει στον εισαγγελέα” περιέγραψε.

“Είναι πολύπειροι οι αξιωματικοί που αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις. Πρέπει να ξέρετε ότι όταν γίνεται σε επαρχιακό αστυνομικό τμήμα, πάντα οι αξιωματικοί μας που δεν έχουν τόσες πολλές εγκληματικές αντιμετωπίσεις, υποβοηθούνται από τα κεντρικά και το Ανθρωποκτονιών, ώστε να μην γίνει κάποιο λάθος” πρόσθεσε.

 Υπενθυμίζεται οτι σε συνέντευξή στο STAR του ο ψαροντουφεκάς κ.Παύλος Μπουνιάς  που ανέσυρε το πτώμα της μικρής είπε οτι το παιδί δεν φορούσε μαγιό και ότι είχε μπει μετά από φαγητό στη θάλασσα:

 «Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολυμπούσα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και ξαφνικά κοιτάω πάνω: Κουνιόντουσαν ανθρώπινα χέρια και πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή.

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο και συνειδητοποιώ ότι είναι παιδί. Βγαίνω έξω από το νερό και φωνάζω στη γυναίκα μου: 'Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί'. Βούτηξα ξανά, πιάνω το παιδί από το χέρι, το βγάζω έξω και με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, το παιδί ξεκίνησε να βγάζει νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο».

Επίσης τόνισε ότι " όταν βρήκε τη μικρή Αμέλια, το παιδί δεν φορούσε μαγιό ή αμφίεση που θα ταίριαζε σε θαλάσσιο μπάνιο. «Φορούσε δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι… αμάνικο. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό. Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ