ΜέΡα25: Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα

 
mpakodima

Ενημερώθηκε: 24/10/22 - 12:05

Αποχώρησε από το ΜέΡα25 η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα. Ηταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλλεγγύης του κόμματος, ενώ ήταν υποψήφια ευρωβουλεύτρια στις ευρωεκλογές του 2019. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής στη Β' Πειραιώς.

Πρόκειται για την τρίτη γυναίκα βουλευτή που αποχωρεί από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη καθώς είχε προηγηθεί η ανεξαρτητοποιήση των Κωνσταντίνα Αδάμου και Αγγελικής Αδαμοπούλου οι οποίες είχαν αποχωρήσει καταγγέλλοντας την ηγεσία του ΜεΡΑ25 για «αυταρχισμό» και «κλειστή λέσχη εκλετών». Πλέον το κόμμα του κ. Βαρουφάκη μένει με 6 βουλευτές.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, μια Κοινοβουλευτική Ομάδα διαλύεται εφόσον θα έχει λιγότερους από πέντε βουλευτές.

Κατόπιν της επιστολής παραίτησης της κας Μπακαδήμα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, έφτασε επιστολή του γραμματέα του ΜεΡα 25, με την οποία ο Γιάνης Βαρουφάκης γνωστοποιεί ότι η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα τίθεται εκτός ΚΟ.

Το ΜεΡΑ25 σε ανακοίνωσή του για την εξέλιξη γράφει: «Δεν κάνουμε πίσω. Την ώρα που το ΜέΡΑ25 δέχεται την ολομέτωπη επίθεση των ολιγαρχών, τους οποίους καταγγέλλει ονομαστικά μέσα κι έξω από τη Βουλή, η Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλεύτρια Πειραιά, επέλεξε να απέχει από τις μάχες. Όλες και όλοι κρίνονται». 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ