Μουντιάλ-Κατάρ: Οι Γερμανοί βρήκαν τρόπο να διαμαρτυρηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)

 
germania

Ενημερώθηκε: 23/11/22 - 22:08

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Γερμανίας κάλυψαν με το χέρι το στόμα τους κατά τη διάρκεια της ομαδικής φωτογραφίας πριν από την έναρξη του αγώνα με την Ιαπωνία στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εν μέσω της διαμάχης με τη FIFA για το περιβραχιόνιο του OneLove.

Η χειρονομία των Γερμανών απαντα στις απειλές της FIFA προς παίκτες που θα ήθελαν να φορέσουν το περιβραχιόνιο του OneLove κατά τη διάρκεια των αγώνων στο Κατάρ.

Οι αρχηγοί επτά ευρωπαϊκών εθνών επρόκειτο να το φορέσουν για να προωθήσουν τη διαφορετικότητα και την ένταξη.

«Δεν ήταν [για] να κάνουμε μια πολιτική δήλωση», ανέφερε η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (DFB) στο Twitter.

“Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αλλά εξακολουθεί να μην ισχύει. Γι’ αυτό αυτό το μήνυμα είναι τόσο σημαντικό για εμάς.

“Το να μας αρνηθείς το περιβραχιόνιο είναι το ίδιο με το να μας αρνηθείς μια φωνή. Παραμένουμε στη θέση μας“.

Η Γερμανία ήταν μία από τις ομάδες που σχεδίαζαν να φορέσουν το περιβραχιόνιο του OneLove, μαζί με την Αγγλία, την Ουαλία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ολλανδία και την Ελβετία.

Η FIFA παρουσίασε τη δική της εκστρατεία «Όχι Διακρίσεις», η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει από τους προημιτελικούς.

Οι αρχηγοί θα επιτρέπεται πλέον να φορούν περιβραχιόνιο No Discrimination κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Ο αρχηγός της Γερμανίας Μάνουελ Νόιερ φόρεσε το περιβραχιόνιο της FIFA απέναντι στην Ιαπωνία.

«Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το περιβραχιόνιο του αρχηγού μας για να πάρουμε θέση για τις αξίες που κρατάμε στην εθνική ομάδα της Γερμανίας: τη διαφορετικότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό», πρόσθεσε η DFB.

«Μαζί με άλλα έθνη θέλαμε να ακουστεί η φωνή μας».

Η DFB λέει ότι διερευνά εάν η απειλή της FIFA να επιβάλει κυρώσεις σε παίκτες που φορούν το περιβραχιόνιο είναι νόμιμη.

«Η FIFA μάς έχει απαγορεύσει να χρησιμοποιούμε ένα σύμβολο της διαφορετικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο διευθυντής μέσων ενημέρωσης της DFB, Steffen Simon.

«Το συνδύασαν με τεράστιες απειλές για αθλητικές κυρώσεις χωρίς να τις διευκρινίζουν.

Ο Σάιμον είπε στην γερμανική εφημερία Bild ότι η DFB επικοινώνησε με το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (Cas) για το θέμα και ελπίζει ότι ο Νόιερ θα μπορέσει να φορέσει το περιβραχιόνιο του OneLove για τον δεύτερο αγώνα της ομάδας του στον Όμιλο Ε με την Ισπανία την Κυριακή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ