Πάτρα: Φωτογραφίες από τα ευρήματα στη γιάφκα των ληστών - αντιεξουσιαστών

 
patra-eurimata-SUMMORIA

Ενημερώθηκε: 19/01/23 - 10:37

Όπλα, εκρηκτικά, κάνναβη και βιβλία με θέμα τον επαναστατικό αγώνα και τον αναρχισμό, μέχρι και ειδικός σωλήνας για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν οι επτά αντιεξουσιαστές ληστές που συνελήφθησαν στην Πάτρα, το απόγευμα της Τετάρτης.

Δύο από τα επτά άτομα (έξι άνδρες και μία γυναίκα) που έχουν συλληφθεί θεωρούνται από τις αστυνομικές αρχές, ότι αποτελούν τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης. Ολοι έχουν απασχολήσει τις τοπικές διωκτικές Αρχές για διάφορα αδικήματα κατά το παρελθόν.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στην Διεύθυνση Ασφάλειας Πατρών που εξάρθρωσε την εγκληματική ομάδα, ενώ σημείωσε πως εντός της

ημέρας θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Πλούσια εγκληματική δράση

Η δράση των μελών της αφορούσε το διάστημα από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι και τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2022. Τα άτομα που συνελήφθησαν φέρονται εμπλεκόμενα σε τρεις ληστείες σε τράπεζες, σε άλλες τρεις σε καταστήματα των ΕΛΤΑ και σε μία ληστεία σε σούπερ μάρκετ.

Εχει ήδη ταυτοποιηθεί το DNA ενός εκ των συλληφθέντων, το οποίο θεωρείται εκ των ηγετών της οργάνωσης.

Ανάμεσα στους 7 συλληφθέντες, είναι ο γιος του καταδικασθέντος μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Κώστα Καρατσώλη επονομαζόμενου ως «Στέλιου», ο οποίος αφού εξέτισε ποινή 17 ετών, αποφυλακίστηκε. Μεταξύ αυτών βρίσκονται φοιτητές, αλλά και «αιώνιοι» φοιτητές του Πανεπιστήμιου Πατρών με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία και τη Θεσπρωτία, ενώ η 35χρονη είναι σύντροφος ενός εκ των κατηγορουμένων.

Πιστόλια, περούκες και ναρκωτικά στις κατ οίκον έρευνες

Σε σπίτια που ερεύνησαν οι αστυνομικοί βρέθηκαν πιστόλια και περούκες που χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε ληστείες. Έχουν βρεθεί και κατασχεθεί σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, χρήματα, αλλά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι θα σταλούν για ανάλυση, καθώς δεν αποκλείεται να κρύβουν ενδιαφέροντα στοιχεία.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν πυροκροτητές αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοπόννησος», ποσότητα εκρηκτικής ύλης (C4) που, όπως μετέφεραν αστυνομικές πηγές, θα μπορούσε να «κατεδαφίσει το κτίριο της Αστυνομίας». Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή των συλληφθέντων σε ληστείες και άλλα «χτυπήματα» εντός και εκτός Πατρών.

Δυο χρόνια ερευνούσαν οι αστυνομικοί

Η έρευνα της υπόθεσης από την αστυνομία διεξάγεται περί τα δύο χρόνια από μία στενή ομάδα στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να μην υπάρξουν αστοχίες και με την εποπτεία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγου Απόστολου Μαρτζάκλη.

Αυτή την ώρα έχουν ενταθεί τα μέτρα φύλαξης στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ