Σύλληψη για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

 
Σύλληψη για την επίθεση τον Γιάννη Βαρουφάκη

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 11/03/23 - 15:19

Στη σύλληψη ενός ατόμου προχώρησε η αστυνομία το Σάββατο (11/03) για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη την Παρασκευή (10/03) στα Εξάρχεια που είχε σαν αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αφού αξιοποίησαν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της ευρύτερη περιοχής, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν δυο από τους δράστες της επίθεσης έξω από το εστιατόριο «Γιάντες».

Άμεσα εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό με αποτέλεσμα το μεσημέρι του Σαββάτου να συλληφθεί ένα άτομο, 17 ετών, που προέρχεται από τον αναρχικό χώρο. 

Ο 17χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο Μαρούσι, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για σεσημασμένο αναρχικό, ο οποίος στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για να εντοπιστεί και ο δεύτερος δράστης της επίθεσης σε βάρος του ΓΓ του ΜέΡΑ25 που έχει ταυτοποιηθεί, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για να ταυτοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα από την άνανδρη επίθεση.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, έτρωγε στο γνωστό εστιατόριο "Γιάντες" των Εξαρχείων με στελέχη του DiEM25, όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων που περνούσε απ' έξω άρχισε να τον βρίζει, φωνάζοντάς του «έλα έξω εσύ που ψήφισες μνημόνια».

Κατά πληροφορίες, οι ίδιοι μπήκαν στο εστιατόριο και για να μην συνεχιστεί η ένταση, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 βγήκε έξω. Τότε του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εξ αυτών του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και στη συνέχεια, ο ίδιος τον κλώτσησε στο ίδιο σημείο.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 που δεν είχε μαζί του αστυνομική προστασία, πήγε πέζος με τη σύζυγό του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με σπασμένη μύτη.

Αφού υποβλήθηκε σε απεικονιστικές εξετάσεις, αντιμετωπίστηκε η αιμορραγία στη μύτη και τοποθετήθηκε νάρθηκας. Στη συνέχεια έλαβε οδηγίες από τους γιατρούς και αποχώρησε.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πέσει θύμα επίθεσης, όταν είχε βρεθεί ξανά στο ίδιο εστιατόριο με την σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

Βαρουφάκης: Μπράβοι της νύχτας ήταν και φαινόντουσαν

«Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο» έγραψε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βαρουφάκης στο Twitter μετά το περιστατικό στα Εξάρχεια, που τον οδήγησε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στις αναρτήσεις του ο ΓΓ του ΜΕΡΑ25 αναφέρει:

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους».

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ