Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άλμπα Βερολίνου: Τελευταία παράσταση στο ΟΑΚΑ - Το πανόραμα

 
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άλμπα Βερολίνου: Τελευταία παράσταση στο ΟΑΚΑ - Το πανόραμα

Ενημερώθηκε: 07/04/23 - 13:16

Μάχη με την Άλμπα δίνει ο Παναθηναϊκός (21:00), στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην 16η αγωνιστική του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 11-21 και θέλουν να κλείσουν με θετικό τρόπο την χρονιά στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Μετά τη νίκη επί του Κολοσσού στη Ρόδο, το «τριφύλλι» θέλει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ επικίνδυνη, έχοντας κάνει πολλές... ζημιές τη φετινή σεζόν.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το αυριανό παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, ενώ συμμετείχε κανονικά ο Ματ Τόμας. Παράλληλα, μέρος του προγράμματος ακολούθησαν και οι Ματέους Πονίτκα και Νέιτ Γουόλτερς. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, θα πρέπει να τονιστεί πως η συμμετοχή των δύο τελευταίων στην αναμέτρηση με τη γερμανική ομάδα, είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Από την άλλη, η Άλμπα βρίσκεται στο 9-23 και στην 17η θέση και πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη. Μάλιστα, οι Βερολινέζοι, τη φετινή σεζόν έχουν πάρει σπουδαία αποτελέσματα, ενώ ήταν ανταγωνιστικοί στα περισσότερα παιχνίδια με τους... ισχυρούς της διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο της αναμέτρησης, μίλησε και ο προπονητής των Γερμανών, Ισραέλ Γκονθάλεθ, λέγοντας: «Ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι, χάρη και σε μερικές νέες προσθήκες. Αυτός μάλιστα είναι ο τελευταίος τους εντός έδρας αγώνας στην Ευρωλίγκα, οπότε θα κάνουν τα πάντα για να ευχαριστήσουν τους φιλάθλους τους. Το παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς ώστε να πάρουμε θετική ενέργεια για το πρωτάθλημα και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό προσφέρει μια πολύ καλή ευκαιρία για αυτό».

Στο προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι, η Άλμπα είχε επικρατήσει 94-65 του Παναθηναϊκού, υποχρεώνοντάς τον σε μία πολύ βαριά ήττα.

Στο παιχνίδι που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της Παρασκευής, η Μονακό υποδέχεται την Παρτίζαν (22:00). Οι Μονεγάσκοι θέλουν τη νίκη για να εξασφαλίσουν και επίσημα την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας, μιας και βρίσκονται στο 21-11, δύο νίκες περισσότερες από την πέμπτη Μακάμπι.

Από την άλλη, οι Σέρβοι με διπλό μπορούν να αγγίξουν ακόμη και την πέμπτη θέση και να αποφύγουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ στα playoffs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Όπως είναι φυσικό, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα παρατάξει την ομάδα του με μοναδικό στόχο τη νίκη, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τυχόν γκέλα των από πάνω ομάδων και να τα παίξει... όλα για όλα στο φινάλε για να καταλάβει την πέμπτη θέση.

Τέλος, η Αρμάνι υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο (21:30), με τους γηπεδούχους να μην προλαβαίνουν τα playoffs, παρά την εντυπωσιακή προσπάθεια στις τελευταίες αγωνιστικές. Στον αντίποδα, το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρίσκεται στο 22-10 και στη δεύτερη θέση, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης και θέλει να διατηρηθεί σε αυτή, για να αγωνιστεί με την  -αντί για την 6η- του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ