Στροφή 180 μοιρών από τον Νετανιάχου – Διατηρεί τον υπουργό Άμυνας που ήθελε να διώξει

 
νετανιαχου

Ενημερώθηκε: 10/04/23 - 22:09

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα πως, τελικώς, δεν θα παύσει τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ, επικαλούμενος μια διογκούμενη κρίση ασφαλείας.

Επί της ουσίας ο Νετανιάχου ακυρώνει μια προηγουμένως ειλημμένη απόφασή του, και δεν θα εξοβελίσει τον υπουργό που, στα τέλη Μαρτίου, είχε πάρει αποστάσεις από την κυβέρνησή Νετανιάχου, και με διάγγελμα ζητούσε να «παγώσει» η προωθούμενη μεταρρύθμιση του συστήματος Δικαιοσύνης.

Ο Νετανιάχου είπε σήμερα πως επιλύθηκε η μεταξύ τους διαφωνία. Την περασμένη εβδομάδα ο Νετανιάχου είχε προλειάνει το έδαφος, λέγοντας πως θα καθυστερούσε την παύση του Γκάλαντ.

«Αποφάσισα να βάλω τις διαφωνίες μας στην άκρη», δήλωσε ο Νετανιάχου σήμερα, σε συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας πως συνεργάστηκε στενά με τον υπουργό Άμυνας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου ανέστειλε, προσωρινά, τη νομοθετική αναθεώρηση, προκειμένου να επιτρέψει νέο κύκλο διαβουλεύσεων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων στη χώρα.

Μία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, κατέδειξε πως το κόμμα του Νετανιάχου Likud θα έχανε πάνω από το ένα τρίτο των εδρών που, αν οι εκλογές γίνονταν τη δεδομένη στιγμή.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, ο Νετανιάχου δεν θα κατάφερνε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία, ούτε με τη ακροδεξιά κόμματα του συνασπισμού του.

«Δεν με διαταράσσει η δημοσκόπηση», σχολίασε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους.

Κατά τον ίδιο, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ παραμένουν στενές, παρότι φαίνονταν τεταμένες εξαιτίας της σχεδιαζόμενης νομοθετικής αναθεώρησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ