Ιδού ο τουρκικός “πολιτισμός”: Τούρκοι στρατιώτες εκτέλεσαν εν ψυχρώ αιχμάλωτες μαχήτριες των Κούρδων (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ιδού ο τουρκικός “πολιτισμός”: Τούρκοι στρατιώτες εκτέλεσαν εν ψυχρώ αιχμάλωτες μαχήτριες των Κούρδων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 01/11/16 - 18:50

Ιδού ο τουρκικός "πολιτισμός" των στρατευμάτων των Ερντογάν... Ιδού οι σύγχρονοι "τσέτες" που διεκδικούν και μία θέση στην ΕΕ και αμφισβητούν σύνορα και διεθνείς συνθήκες. Ιδού λοιπόν η γυμνή και σκληρή πραγματικότητα των "φίλων" Τούρκων και ιδού πως συμπεριφέρονται οι στρατιώτες τους σαν κοινοί συμμορίτες και δεν τηρούν ούτε καν τους στοιχειώδεις διεθνείς κανόνες σε εμπόλεμη κατάσταση για την συμπεριφορά έναντι αιχμαλώτων.

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και "ανέβηκε" στο Twitter από δημοσιογράφο στη Συρία στις 29 Οκτωβρίου καταγράφει Τούρκους καταδρομείς ή Στρατοχωροφύλακες να έχουν συλλάβει δύο μαχήτριες του PKK στην ΝΑ Τουρκία, να της γονατίζουν σε μία χαράδρα δεμένες πισθάγκωνα και να τις εκτελούν εν ψυχρώ πισώπλατα και αδειάζοντας τις γεμιστήρες τους.

Πρόκειται για ένα στυγερό έγκλημα πολέμου από αυτά που οι Τούρκοι μας έχουν συνηθίσει σε όλο το φάσμα της ιστορίας και ύπαρξής τους... το οποίο όμως ιστορικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Είναι κάτι που συνηθίζουν ο τουρκικός Στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας και στις σύγχρονες εποχές.

Οι Κούρδοι ως αντίποινα γι αυτό επιτέθηκαν σε τουρκικό στρατόπεδο στα υψώματα του Χακάρι με όλμους σκοτώνοντας 16 Τούρκους στρατιώτες. Ο πόλεμος της Τουρκίας με το ΡΚΚ διεξάγεται στην Ν.Α. Τουρκία πρακτικά από το 1974 αλλά η αναζωπύρωση των συγκρούσεων ήρθε μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας πέρυσι το καλοκαίρι, ύστερα από 2,5 χρόνια σχετικής ηρεμίας.

pic.twitter.com/zVIVXbxylm

VIDEO [+18 graphic]: Two female PKK fighters captured alive by Turkish soldiers executed in cold blood.

October 29, 2016

Τον Ιούνιο του 2015 το YPG και το κουρδικό κόμμα HDP κατηγόρησαν την Τουρκία ότι επέτρεψε στις δυνάμεις της ISIS να διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα και να επιτεθούν στο Κομπάνι. Από την βομβιστική επίθεση στο Suruç από την ISIS εναντίον Κούρδων ακτιβιστών η σύγκρουση ΡΚΚ και τουρκικών δυνάμεων ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Martyr Yalçın οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν βάσεις του ΡΚΚ που είχε στο Ιράκ αμέσως μετά την απόφαση της κουρδικής οργάνωσης να σταματήσει την εκεχειρία.

Από τότε η βία εξαπλώθηκε σε όλη την Τουρκία. Πολλές επιχειρήσεις Κούρδων καταστράφηκαν από τον τουρκικό όχλο (κάτι που ειδικεύονται σε αυτού του είδους τις ενέργειες) ενώ τα γραφεία και παραρτήματα του κόμματος HDP επίσης υπέστησαν επιθέσεις. Παράλληλα Κούρδοι άμαχοι εκτελέστηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σε πολλές πόλεις.

Οι απώλειες απο τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και σήμερα

Μέσα σε ένα χρόνο από τις 20 Ιουλίου 2015 μέχρι και τις 19 Ιουλίου 2016 και σύμφωνα με το ίδρυμα Crisis Group από τον πόλεμο έχουν χάσει τη ζωή τους 307 άμαχοι, 582 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, 653 Κούρδοι του ΡΚΚ και 219 άτομα μη ένοπλοι.

Σύμφωνα με άλλες πηγές τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και σήμερα έχουν σκοτωθεί: 700 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας (σύμφωνα με τον τουρκικό Στρατό), το ΡΚΚ με δικά του στοιχεία ανεβάζει τον αριθμό αυτό στους 6707, ενώ το Crisis Group κάνει λόγο για 794 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

Σχετικά Θέματα:

Νεκροί Τούρκοι στρατιώτες σε μάχη με Κούρδους αντάρτες

Δείτε την ανατίναξη τουρκικού θωρακισμένου από τους Κούρδους (BINTEO)