Σκότωσαν στο Μιλάνο τον 24χρονο Τυνήσιο που έκανε την επίθεση στο Βερολίνο! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

 
Σκότωσαν στο Μιλάνο τον 24χρονο Τυνήσιο που έκανε την επίθεση στο Βερολίνο! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 23/12/16 - 13:04

Νεκρός έπεσε ο 24χρονος Τυνήσιος ύποπτος, Ανίς Αμρί, για την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών σε προάστιο του Μιλάνου, στη βόρεια Ιταλία, δήλωσε πηγή ασφαλείας στο Reuters.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ύποπτος ο οποίος ήταν πεζός κλήθηκε από την αστυνομία να σταματήσει για έλεγχο ρουτίνας στην πλατεία I Maggio στην περιοχή Sesto S.Giovanni, γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο ύποπτος τραυμάτισε έναν αστυνομικό. Τα δακτυλικά αποτυπώματα του άνδρα που σκοτώθηκε στο Μιλάνο αποδεικνύουν ότι πρόκειται επίσημα για τον Άνις Αμρί, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Δείτε φωτό και βίντεο:

Σε προηγούμενο τηλεγράφημά του το πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία της Δανίας μετέδωσε ότι ένας άνδρας που μοιάζει με τον Τυνήσιο ύποπτο εθεάθη στην πόλη Άαλμποργκ, στη βόρεια Δανία, κι ότι η αστυνομία έχει καλέσει τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς διεξάγεται επιχείρηση.

Λίγες ώρες νωρίτερα, κυκλοφόρησε ένα βίντεο - σοκ από κάμερα σε αυτοκίνητο που καταγράφει την τρελή πορεία του φορτηγού και σκόρπισε το θάνατο στο κέντρο του Βερολίνου. Κάμερα που βρισκόταν στο παρμπρίζ αυτοκινήτου στον κάθετο δρόμο με αυτό του φορτηγού κατέγραψε την πορεία του λίγα δευτερόλεπτα προτού πέσει πάνω στον κόσμο. Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 48 τραυματίστηκαν, οι μισοί πολύ σοβαρά.

Το ραδιόφωνο του Βερολίνου rbb δημοσίευσε επίσης, στην ηλεκτρονική του σελίδα, βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Άνις Άνρι να βγαίνει από τζαμί της πόλης στην συνοικία Μοαμπίτ λίγο μετά την επίθεση. Το βίντεο δείχνει επίσης ότι ο 24χρονος Τυνήσιος πέρασε από το σημείο αυτό και το προηγούμενο βράδυ της 14ης, αλλά και και το βράδυ της Τρίτη της 15ης Δεκεμβρίου λίγο πριν από την επίθεση. Στο τζαμί έγινε χθες έρευνα από τη Αστυνομία.

Όπως αποκαλύπτεται τώρα, το συγκεκριμένο τζαμί είχε χαρακτηριστεί ως "τζαμί του Ισλαμικού Κράτους", -κάτι το οποίο αποδεικνύουν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, οι οποίες περιήλθαν σε γνώση του ίδιου ραδιοφωνικού σταθμού- και θα έπρεπε να είχε κλείσει.

Άνις Άμρι

Η Αστυνομία δεν έχει πλέον καμιά αμφιβολία ότι ο ήταν ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο κέντρο του δυτικού Βερολίνου, δεδομένου ότι βρέθηκαν στο φορτηγό τα δακτυλικά του αποτυπώματα, όπως ανακοίνωσε επίσημα πλέον ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Μπράιτσάιντ, όπου βρίσκεται και η Εκκλησία της Μνήμης, άνοιξε και αυτή χτες το απόγευμα και η προσέλευση του κόσμου υπήρξε μεγάλη σε πείσμα των δραστών, όπως έλεγαν οι επισκέπτες. Ορισμένοι μάλιστα την επισκέφτηκαν συνειδητά για να διαδηλώσουν την απόφασή τους να συνεχιστεί κανονικά η ζωή.

Σήμερα Παρασκευή η τοπική Βουλή της πόλης-κρατίδιο του Βερολίνου θα συνεδριάσει για να συζητήσει το θέμα και να αποφασίσει αν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα όπως είναι η παρακολούθηση δημόσιων χώρων από βίντεο σε όλη την πόλη. Οι Πράσινοι έχουν ήδη εκδηλώσει την αντίθεσή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο-σοκ: Η φονική πορεία του φορτηγού προς την χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέος συναγερμός στο Βερολίνο-Έκλεισε εκτάκτως εμπορικό κέντρο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο με το δράστη της επίθεσης στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου