Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Μακελειό στο κλαμπ Ρέινα-Γιλντιρίμ: Συγκεντρώνουμε στοιχεία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Μακελειό στο κλαμπ Ρέινα-Γιλντιρίμ: Συγκεντρώνουμε στοιχεία (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 01/01/17 - 19:22

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές Αρχές για τον εντοπισμό και την σύλληψή του δράστη που αιματοκύλισε το κλαμπ Ρέινα. Ο ένοπλος μπήκε στο νυχτερινό κέντρο, που εκείνη τη στιγμή ήταν κατάμεστο από κόσμο λόγω της ημέρας και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας εν ψυχρώ 39 άτομα ενώ 69 άλλα τραυματίστηκαν.

Τέσσερις από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο τουρκικό υπουργείο, στην πλειονότητά τους τα θύματά είναι υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας, Μαρόκου, Λιβάνου, Λιβύης, Ινδίας και Ισραήλ. Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι μια νεαρή Ισραηλινή σκοτώθηκε στην επίθεση, ενώ επιβεβαιώθηκε και ο θάνατος δύο Λιβανέζων.

Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για έναν δράστη, ωστόσο δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ίσως να ήταν περισσότεροι, με τουλάχιστον έναν εξ αυτών να είναι ντυμένος Άγιος Βασίλης, στολή την οποία μετά την επίθεση έβγαλε για να μπορέσει να διαφύγει. Η εφημερίδα Hurriyet επικαλείται μάρτυρες που αναφέρουν ότι οι δράστες φώναζαν στα αραβικά όταν άνοιξαν πυρ εντός του κλαμπ.

«Διασκεδάζαμε. Ξαφνικά άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν. Ο σύζυγός μου είπε, μην φοβάσαι, και με κάλυψε με το σώμα του. Άνθρωποι έτρεχαν από πάνω μου. Ο σύζυγός μου τραυματίσθηκε σε τρία σημεία», είπε στην εφημερίδα θαμώνας.


«Κατάφερα να σπρώξω και να βγω έξω, ήταν τρομερό», είπε ακόμη και πρόσθεσε ότι είδε ανθρώπους βουτηγμένους στο αίμα και ότι της φάνηκε πως οι ένοπλοι ήταν τουλάχιστον δύο. «Δεν είδα ποιος πυροβολούσε, αλλά άκουσα τους πυροβολισμούς και άνθρωποι έτρεχαν να φύγουν. Η αστυνομία έφθασε γρήγορα», έγραψε στο Twitter ο Σεφά Μποϊντάς, Τούρκος ποδοσφαιριστής. "Η κοπέλα μου φορούσε ψηλά τακούνια. Τη σήκωσα και τη μετέφερα στην πλάτη μου", πρόσθεσε.

Το κλαμπ Reina είναι ένα από τα πιο γνωστά της Κωνσταντινούπολης και επιλέγεται τόσο από τους Τούρκους όσο και από τους ξένους. Βρίσκεται στην κοσμοπολίτικη περιοχή Ortakoy και είναι κάτω από μία από τις τρεις γέφυρες του Βοσπόρου. Την ώρα της επίθεσης εκτιμάται ότι στο μαγαζί βρίσκονταν τουλάχιστον 600 άτομα ενώ για να μπει μέσα ο δράστης πυροβόλησε τον αστυνομικό που ήταν στην είσοδο.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, ο ιδιοκτήτης του κλαμπ είχε αυξήσει τις τελευταίες 10 μέρες τα μέτρα ασφαλείας, μετά από εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που έκαναν λόγο για πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Δεν εντοπίστηκαν Έλληνες μεταξύ των τραυματιών

Κλιμάκια του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος που επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται τραυματίες της αιματηρής επίθεσης σε γνωστό κλαμπ της Κωνσταντινούπολης, δεν εντόπισαν κανένα Έλληνα, μεταξύ των τραυματιών.
Αν και μέχρι στιγμής επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί οι ταυτότητες και των 39 θυμάτων της επίθεσης, οι ελληνικές προξενικές αρχές, δεν έχουν καμμία ενημέρωση ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν Έλληνες (ομογενείς ή επισκέπτες).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των 15 ξένων υπηκόων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι Ισραηλινοί, Ιορδανοί και Αζέροι.

Το Γενικό Πρόξενείο της Ελλάδος νωρίς το πρωί με μήνυμά του συνέστησε στους παρεπιδημούντες στην Κωνσταντινούπολη προσοχή και αποφυγή πολυσύχναστων σημείων.

Γιλντιρίμ: Μερικές λεπτομέρειες της επίθεσης έχουν αρχίσει να μας γίνονται γνωστές

Οι τουρκικές αρχές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν στοιχεία σχετικά με την ένοπλη επίθεση σε κλαμπ της Κωνσταντινούπολης, που στοίχισε τη ζωή 39 ανθρώπων, ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί ποιος είναι υπεύθυνος για την επίθεση, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

"Μερικές λεπτομέρειες έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές, ενώ οι αρχές εργάζονται προς την κατεύθυνση συγκεκριμένου αποτελέσματος, απάντησε ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για το ποιος μπορεί να είναι πίσω από την επίθεση. "Η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφάλειας θα μοιραστούν τις πληροφορίες καθώς αυτές, γίνονται γνωστές από την έρευνα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος και πρόσθεσε πως ο ένοπλος που επιτέθηκε κατά του κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, άφησε το όπλο του στο σημείο της επίθεσης, πριν διαφύγει, ενώ διέψευσε ότι ο ένοπλος ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης, σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές.

Σχετικά Θέματα:

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Δεν εντοπίστηκαν Έλληνες μεταξύ των τραυματιών

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Οι δράστες μιλούσαν αραβικά-Θυμίζει Μπατακλάν το Κλαμπ Reina (ΒΙΝΤΕΟ)

Ερντογάν: Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους εναντίον των τρομοκρατικών επιθέσεων

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Αυτός είναι ο δράστης που είχε ντυθεί Άγιος Βασίλης – Δείτε φωτό!

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Video σοκ τη στιγμή του μακελειού με τον δράστη μεταμφιεσμένο σε Άγιο Βασίλη!

Πρωτοχρονιά 2017: Τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης με τουλάχιστον 39 νεκρούς – Ξέφυγε ο δράστης που φορούσε στολή Άγιου Βασίλη – Συγκλονιστικά video, φωτό

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη-Συνταρακτική αποκάλυψη: Οι μυστικές υπηρεσίες την περίμεναν!

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Αγωνία για Έλληνες – Τουλάχιστον 16 ξένοι μεταξύ των νεκρών!