Μέσα σε κλίμα έντονων κινητοποιήσεων και αποκλεισμών βασικών οδικών αξόνων και τελωνείων, εκπρόσωποι από 18 αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα συναντήθηκαν στην Επανομή Θεσσαλονίκης, στέλνοντας μήνυμα ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι «ζωτικής σημασίας» και απαιτούν άμεσες λύσεις και ουσιαστικό διάλογο με την κυβέρνηση για το μέλλον της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.
Στην ανακοίνωση που ακολούθησε, οι αγρότες τονίζουν ότι τα ζητήματα δεν αφορούν μόνο τον αγροτικό κόσμο, αλλά το σύνολο της κοινωνίας, καταγγέλλοντας «σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις» από την πλευρά της κυβέρνησης και κάνοντας λόγο για στοχοποίηση συναδέλφων τους. Υπογραμμίζουν ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει χωρίς αντιπαραθέσεις, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, και καλούν όλους τους αγρότες σε κοινή στάση και συστράτευση.

Την ίδια ώρα, οι κινητοποιήσεις εντείνονται. Οι αγρότες επέστρεψαν στα μπλόκα με νέους αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων, ενώ προαναγγέλλουν κλιμάκωση μετά την Πρωτοχρονιά και πανελλαδική σύσκεψη. Στη Νίκαια αποφασίστηκε πρόγραμμα δράσεων με εναλλαγές αποκλεισμών και διευκολύνσεων για την εορταστική κίνηση, ενώ έχουν προγραμματιστεί πορείες και νέες παρεμβάσεις σε Λάρισα και βασικούς οδικούς κόμβους.
Αποκλεισμοί καταγράφονται ήδη σε Μάλγαρα, Εύζωνες, Προμαχώνα και Κάστρο, με σημαντικές καθυστερήσεις στην κυκλοφορία. Παρά τις προσωρινές διευκολύνσεις λόγω γιορτών, οι αγρότες ξεκαθαρίζουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και προειδοποιούν για ακόμη πιο δυναμικές κινήσεις, εφόσον δεν υπάρξουν απτά αποτελέσματα από την πλευρά της κυβέρνησης.