Τραμπ: «Έχω τρεις υποψήφιους για τη διακυβέρνηση του Ιράν» – Στόχος ο πόλεμος να τελειώσει σε 5 εβδομάδες

 
τραμπ

Ενημερώθηκε: 02/03/26 - 08:14

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε ότι η κυβέρνησή του έχει ήδη καταρτίσει λίστα με τρεις επικρατέστερους υποψήφιους για την ανάληψη της εξουσίας στο Ιράν μετά το τέλος των εχθροπραξιών.

Αν και ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης απέφυγε να κατονομάσει τα πρόσωπα, δηλώνοντας πως προέχει η ολοκλήρωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων («Ας τελειώσουμε τη δουλειά πρώτα»), κατέστησε σαφές ότι υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για τη διάδοχη κατάσταση.

Το χρονοδιάγραμμα των επιχειρήσεων

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πολεμικής σύρραξης που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ο Τραμπ έθεσε ένα στενό χρονικό πλαίσιο:

  • Πρόθεση: Ο πόλεμος να είναι σύντομος και στοχευμένος.
  • Εκτιμώμενη διάρκεια: Περίπου 4 έως 5 εβδομάδες.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ