Σε νέες απαγγελίες κατηγοριών προχώρησαν οι αλβανικές αρχές, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη 27 πολίτες που συμμετείχαν στις δυναμικές κινητοποιήσεις στα Τίρανα.
Οι διαμαρτυρίες στρέφονται κατά των σχεδίων για την κατασκευή ενός υπερπολυτελούς τουριστικού θερέτρου, στο οποίο εμπλέκονται η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ. Παρά την αστυνομική πίεση, οι διαδηλωτές εμφανίζονται ανυποχώρητοι και προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα σταματήσουν αν δεν ακυρωθεί οριστικά η επένδυση.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, τα 27 αυτά πρόσωπα κατηγορούνται για διατάραξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, καθώς φέρονται να καθοδήγησαν τους διαδηλωτές εκτός της προκαθορισμένης διαδρομής κατά τη διάρκεια της πορείας.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στις διώξεις που ασκήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας εναντίον τουλάχιστον 35 άλλων ατόμων, τα οποία είχαν αποκλείσει τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο αεροδρόμιο των Τιράνων, επιβεβαιώνοντας το εκρηκτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην αλβανική πρωτεύουσα γύρω από το συγκεκριμένο project.