Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την άγρια δολοφονία του 9 μηνών βρέφους, το οποίο βρέθηκε νεκρό και παγωμένο μέσα σε βαλίτσα σε διαμέρισμα στην Κυψέλη.
Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αποδείχθηκαν καταλύτης για την υπόθεση, καθώς διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 10 τραύματα στην πλάτη του μωρού από μαχαίρι, γεγονός που οδήγησε τις αρχές στον σχηματισμό δικογραφίας για ανθρωποκτονία σε βάρος των συλληφθέντων.
Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ο 43χρονος ένοικος του διαμερίσματος, ο οποίος βαρύνεται με επιβαρυντικό παρελθόν, καθώς το 2020 είχε προφυλακιστεί για υπόθεση μαστροπείας και παράνομης κατακράτησης γυναίκας από τη Γερμανία.
Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς, ο 43χρονος προέβη σε ανατριχιαστικές ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας πως το παιδί ήταν «σατανιασμένο» και ότι τους το είχαν αλλάξει στο μαιευτήριο.
Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, επεσήμανε ότι κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν έχει δώσει σαφείς εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το βρέφος.
Παράλληλα, σοκ προκαλεί η διαπίστωση ότι δύο από τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά της οικογένειας διαγνώστηκαν με αφροδίσια νοσήματα, ενώ στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν βαλίτσες με σεξουαλικά βοηθήματα.
Για την προστασία και τη λήψη καταθέσεων από τα τρία ανήλικα παιδιά (ηλικίας 15, 12 και 9 ετών), ενεργοποιείται η προβλεπόμενη διαδικασία στο «Σπίτι του Παιδιού» με την παρουσία ειδικών παιδοψυχολόγων, προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές της εφιαλτικής αυτής υπόθεσης.