Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έκδοση του βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο θα κρίνει την άρση του τηλεφωνικού και ψηφιακού απορρήτου στο πλαίσιο των ερευνών για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αναμένεται εντός της εβδομάδας, με τον αρμόδιο εισαγγελέα να έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά στο αίτημα που υπέβαλε ο 32ος τακτικός ανακριτής. Στόχος της ανακριτικής αρχής είναι η πλήρης διαλεύκανση των επικοινωνιών και των κινήσεων των εμπλεκομένων προσώπων πριν αλλά και αμέσως μετά την ανακοπή που υπέστη ο τραγουδιστής.
Το αίτημα του ανακριτή αφορά συνολικά έξι τηλεφωνικές συσκευές, έναν σκληρό δίσκο και ένα USB, τα οποία κατασχέθηκαν κατά την αστυνομική έρευνα στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου. Στα κατασχεθέντα περιλαμβάνονται τα κινητά τηλέφωνα του Γιώργου Μαζωνάκη, των δύο κατηγορούμενων γιατρών, δύο γραμματέων και μίας νοσηλεύτριας του ιατρείου.
Μάλιστα, ζητείται η άρση του απορρήτου για το ανώτατο επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή από τις 11 Ιουλίου 2026 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου, την επομένη του θανάτου του καλλιτέχνη.