Σε μια ουσιαστική χειρονομία στήριξης προχώρησαν οι «Bookmarkers», η πρωτοβουλία για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας που έχει εμπνευστεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης, προσφέροντας συλλογή βιβλίων στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (ΕΟΠΑΕ) στη Θεσσαλονίκη.
Στην τελετή παράδοσης του υλικού παραβρέθηκε ο κ. Δημητριάδης, ενώ εκ μέρους του ΕΟΠΑΕ το «παρών» έδωσαν ο Παναγιώτης Φτάκας και ο Διευθυντής Άμεσης Πρόσβασης και Μείωσης Βλάβης, Αλέξανδρος Ψαριανός.
Ο κ. Ψαριανός εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους «Bookmarkers» και προσωπικά προς τον κ. Δημητριάδη για τη διαρκή και μακροχρόνια προσφορά τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η υποστήριξή τους έχει πλέον αποκτήσει διαχρονικό χαρακτήρα.
Παράλληλα, υπογράμμισε την παιδευτική και θεραπευτική αξία της ανάγνωσης για τους ωφελούμενους της δομής, επισημαίνοντας ότι η επαφή με το βιβλίο διευρύνει τους ορίζοντές τους και λειτουργεί ως εφαλτήριο για το επόμενο βήμα στη ζωή τους.
Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Δημητριάδης εστίασε στη σημασία της εξασφάλισης άμεσης και απρόσκοπτης πρόσβασης στο βιβλίο, τονίζοντας πως είναι απαραίτητο να βρίσκεται στο οπτικό πεδίο των δυνητικών αναγνωστών προκειμένου να καλλιεργηθεί η συνήθεια της ανάγνωσης. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για τη διεύρυνση της δράσης σε επιπλέον πόλεις της επικράτειας, καθώς και για τη συνεχή ανανέωση των διαθέσιμων τίτλων στις βιβλιοθήκες των δομών όπου καταγράφεται ανάγκη.
Η πρωτοβουλία «Bookmarkers» συνεχίζει το έργο της με στοχευμένες παρεμβάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, διευκολύνοντας την πρόσβαση στο βιβλίο και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες δημιουργικής επαφής με το γραπτό λόγο.