Αλ.Τσίπρας: Δεν θα φέρω εργασιακό Μεσαίωνα στην Ελλάδα

 
Αλ.Τσίπρας: Δεν θα φέρω εργασιακό Μεσαίωνα στην Ελλάδα

Ενημερώθηκε: 27/03/17 - 14:21

Αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα εργασιακά στην Ελλάδα εμφανίστηκε στη Ρώμη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που τόνισε στους ομολογούς του πως «δεν θα ψηφίσει εργασιακό Μεσαίωνα στην Ελλάδα».

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε την μοναδική (ίσως) «κόκκινη γραμμή» που πρόκειται να διατηρήσει, και ζήτησε τη συμμαχία των σοσιαλιστών απέναντι στις πιέσεις της Γερμανίας μέσω Eurogroup, λέγοντας στους ηγέτες των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων κατά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος την Παρασκευή: «Το Eurogroup συνεδριάζει και αποφασίζει σε αυτό το Βερολίνο. Κάποιες χώρες φαίνεται πως έχουν πολύ μεγαλύτερες εξουσίες από τις υπόλοιπες».

Κυβερνητικές πηγές διέψευδαν ότι υπάρχει κάποια συμβιβαστική πρόταση στα εργασιακά, που να έχει κατατεθεί από την ελληνική πλευρά, καθώς όπως έλεγαν τα θέματα είναι πολλά και όχι ένα, για να αντιμετωπιστούν συνολικά.

Προσέθεταν ότι δεν αναμένεται ούτε μέσα στις επόμενες ώρες κάτι συγκεκριμένο ως συνολική απάντηση από την ελληνική πλευρά, αλλά ότι συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, με την κυβέρνηση πάντως να δίνει τις ομαδικές απολύσεις και το λοκάουτ στους δανειστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΕΝΦΙΑ μένει και... μεγαλώνει

Νέο «χαράτσι» για 250.000 ασφαλισμένους

Οι «θυσίες» για να επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα