Ευρωμπάσκετ 2017: Να... βυθίσει τη Γαλλία θέλει η Ελλάδα

 
Ευρωμπάσκετ 2017: Να... βυθίσει τη Γαλλία θέλει η Ελλάδα

Ενημερώθηκε: 02/09/17 - 12:02

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! Η Εθνική, μετά την χρήσιμη "προπόνηση" με την Ισλανδία, στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ, αντιμετωπίζει την, πληγωμένη από την πρεμιέρα, Γαλλία με μοναδικό στόχο το "2Χ2" στον όμιλο. (16:30 ΕΡΤ1 & thepressroom.gr).

Ο αγώνας με την χάλκινη το 2015 προσφέρεται για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για το πού οδεύει η Εθνική και για το αν είναι ικανή να κοιτάξει στα μάτια ένα από τα φαβορί για το βάθρο δημιουργώντας ανάλογες φιλοδοξίες για τον εαυτό της.

Η ήττα στην πρεμιέρα από τη Φινλανδία και ο τρόπος που ήρθε έχει πεισμώσει την ομάδα του Βενσάν Κολέ που θα εμφανιστεί αποφασισμένη και συγκεντρωμένη για να αποφύγει το 0/2. Ντε Κολό και Φουρνιέ είναι ικανοί να σκοράρουν με κάθε τρόπο (21 και 25 πόντους αντίστοιχα στην πρεμιέρα), ενώ ο Ερτέλ, ο Βέστερμαν και ο Ντιό-που ξεπέρασε το πρόβλημα στο γόνατο και μάλλον παίζει-αγωνίζονται σε κορυφαία επίπεδο στην Ευρωλίγκα συνθέτοντας μια υπερπλήρη περιφερειακή γραμμή.

Ο Τζάκσον είναι ένα "πολυβόλο" που αν βρει ρυθμό δεν σταματιέται, ο Τουπάν προσφέρει αθλητικότητα στα φόργουορντ ο 35χρονος Ντιαό είναι ο άνθρωπος που ενώνει αγωνιστικά και μη όλη την ομάδα, ενώ η front line είναι πολυμορφική με παίκτες όπως οι Λοβέρν, Σεραφέν, Λαμπεϊρί και Πουαριέ.

Φυσικά η Γαλλία έχει και αδυναμίες. Στηρίζεται περισσότερο στις εμπνεύσεις των "κοντών" της παρά στις συνεργασίες, δεν αποδίδει το ίδιο καλά με την επίθεση στην άμυνα, ενώ είναι επιρρεπής στα λάθη (23 στην πρεμιέρα κόντρα στη Φινλανδία).

Η Εθνική θα κληθεί να ελέγξει τον ρυθμό, να παρουσιάσει μια καλή και δυνατή άμυνα στα περιφερειακά ατού της Γαλλίας, προσοχή στα ριμπάουντ και ταυτόχρονα παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά και στοχευμένες επιθέσεις απέναντι στις αδυναμίες των Γάλλων.