Οι κουκουλοφόροι αμαύρωσαν την πορεία για τον Π. Φύσσα-Τραυματίες, καταστροφές και απολογισμός μάχης

 
Οι κουκουλοφόροι αμαύρωσαν την πορεία για τον Π. Φύσσα-Τραυματίες, καταστροφές και απολογισμός μάχης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ενημερώθηκε: 19/09/17 - 08:22

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν κυρίως στην Δραπετσώνα αλλά και νωρίτερα στο Κερατσίνι. Η πρώτη ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και αντρών των ΜΑΤ στην πορεία που έγινε στο Κερατσίνι για την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σημειώθηκε σχεδόν στο ξεκίνημα της πορείας.

Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τα ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά και ορισμένοι ταραξίες έσπασαν τη είσοδο του Ληξιαρχείου του Δήμου. Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν φορείς, σωματεία, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς, πέρασε από τις γειτονιές του Κερατσινίου και κατευθύνθηκε προς το Καστράκι Δραπετσώνας, έναντι από την πύλη Ε2 του πειραϊκού λιμανιού, όπου στις 8 μ.μ ξεκίνησε η συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;», με ελεύθερη είσοδο.


Κι ενώ η πορεία έφτασε στο Καστράκι λίγο μετά τις οκτώ το απόγευμα, όπου γίνεται η συναυλία, οι κουκουλοφόροι έστησαν νέο πεδίο μάχης γύρω από την Δραπετσώνα,

Πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ, έβαλαν φωτιά σε κάδους στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίου Δημητρίου στη Δραπετσώνα. Στην οδό Ψαρών συνεχίστηκαν τα επεισόδια με τους κουκουλοφόρους να επιχειρούν να επιτεθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας και τα ΜΑΤ να απαντούν με χημικά και ακολούθησε κλεφτοπόλεμος.

Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στην καφετέρια «Coffee Ιsland» όπου προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές, χτύπησαν έναν θαμώνα που ζήτησε να μην του κάνουν ζημιά στο αυτοκίνητό του, ενώ τραυματίστηκε και ένας περαστικός πολίτης από πέτρες.


Άρπαξαν τα καροτσάκια του σούπερμάρκετ Lidl και τα χρησιμοποίησαν ως οδοφράγματα, άναψαν φωτιές σε κάδους και επιτέθηκαν στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1, τραυματίζοντας τον εικονολήπτη, τον δημοσιογράφο και περισσότερο τον ηχολήπτη ο οποίος μάλιστα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Από το σημείο η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, ενώ πλέον η κατάσταση έχει ηρεμήσει και ο όχλος των ταραχοποιών έχει διαλυθεί.

Θεσσαλονίκη: Δύο προσαγωγές κι ένας τραυματίας αστυνομικός

Δύο άτομα προσήχθησαν από την Αστυνομία και εξετάζεται η συμμετοχή τους στα - περιορισμένης έκτασης - επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα κατά την αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι στη διάρκεια των ίδιων επεισοδίων και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές στις βιτρίνες δύο κεντρικών καταστημάτων και σε κάδο απορριμμάτων που παραδόθηκε στις φλόγες.

Πάτρα: Φθορές σε καταστήματα


Συγκέντρωση με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκε απόψε στην Πάτρα. Στην συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου, πήραν μέρος κόμματα, συλλογικότητες, αντιφασιστικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι κ.α.

Στην συνέχεια έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, όπου κυριάρχησαν συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής. Όταν η πορεία βρισκόταν στην οδό Μαιζώνος, μια ομάδα ατόμων που φορούσαν κράνη, αποκόπηκε και προκάλεσε μικρές φθορές σε τρία καταστήματα.

Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στο συνεργείο του ΑΝΤ1


Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζανίτη, κάνοντας λόγο για «επίθεση θρασύδειλων αναρχικών». Στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως «πρόκειται για απόπειρα τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου, η οποία δεν πρόκειται να περάσει». Καλεί δε, την κυβέρνηση, «να εγκαταλείψει την ανοχή στη βία και την ανομία» και τις αστυνομικές αρχές «να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι ένοχοι να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη».

Σχετικά Θέματα:

Επίθεση δέχτηκε στην πορεία για τον Π. Φύσσα το τηλεοπτικό συνεργείο το ΑΝΤ1

Ένταση και στην πορεία για τον Φύσσα στην Θεσσαλονίκη

Επεισόδια και ζημιές στην Πάτρα στην πορεία για τον Π.Φύσσα (ΦΩΤΟ)

Ένταση στην πορεία για την επέτειο δολοφόνιας του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι