Άλλαξαν επισήμως τα capital controls – Σε εφαρμογή το νέο όριο αναλήψεων – Δείτε πως μπορείτε να ''σηκώσετε'' 840 ευρώ

Άλλαξαν επισήμως τα capital controls – Σε εφαρμογή το νέο όριο αναλήψεων – Δείτε πως μπορείτε να ''σηκώσετε'' 840 ευρώ
Ενημερώθηκε: 27/07/16 - 11:38

Τέθηκε ήδη σε εφαρμογή το νέο όριο αναλήψεων των 840 ευρώ ανά 15νθήμερο, σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε για τις αλλαγές στα capital controls.

Πρακτικά από το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιουλίου ξεκινά η δυνατότητα των πολιτών της ανανέωσης της δυνατότητας να «σηκώνουν» σωρευτικά έως και 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.

Το Σάββατο η προθεσμία πρώτης ανανέωσης του 15ημέρου στο νέο όριο αναλήψεων από ΑΤΜ

Το νέο όριο τέθηκε σε εφαρμογή από τις πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου και πλέον οι πελάτες των τραπεζών μπορούν να «σηκώνουν» σωρευτικά έως και 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.

Από το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιουλίου θα γίνει η πρώτη ανανέωση του 15νθημέρου. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι καταθέτες θα μπορούν από τις 30 Ιουλίου έως και τις 12 Αυγούστου ημέρα Παρασκευή, να σηκώνουν έως και 840 ευρώ.

Εάν δεν προβούν στην ανάληψη αυτού του ποσού έως τότε, το όριο αυτό θα χαθεί από το Σάββατο 13 Αυγούστου οπότε και θα ανανεωθεί εκ νέου το 15νθήμερο σωρευτικής ανάληψης.

Αυτό σημαίνει ότι από το περασμένο Σάββατο, στις 00:01, οι καταθέτες μπορούν να κάνουν από κάθε τράπεζα στην οποία διατηρούν λογαριασμό, ανάληψη έως και 840 ευρώ, του ανωτάτου ορίου δηλαδή της περιόδου μεταξύ 16 Ιουλίου και 29 Ιουλίου.

Σημειώνεται πάντως ότι δεν πρόκειται για αύξηση του ορίου αναλήψεων, αλλά για παροχή της δυνατότητας ανάληψης με μία κίνηση του παραπάνω ποσού, οποιαδήποτε ημέρα του εκάστοτε οριζόμενου δεκαπενθημέρου.

Σχετικά θέματα: Τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ - Ποιές είναι οι τελικές αλλαγές στον τρόπο πληρωμής του

Εκτινάχθηκαν οι οφειλές στα ταμεία - Φτάνουν σε ύψος 16.6 δισ. ευρώ