Ανησυχία από το ESM για την εκταμίευση κερδών των πρώτων ελληνικών ομολογιακών κερδών

Eurogroup: Καμπανάκι στην Αθήνα για τη δόση 1 δισ, αποτέλεσμα των κερδών από τα πρώτα ελληνικά ομόλογα -"Υπάρχουν εκκρεμότητες, η Αθήνα δουλεύει σκληρά"
Ενημερώθηκε: 11/02/19 - 21:28

Στις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη, από τα όσα έχουν συμφωνήσει Αθήνα και Θεσμοί, εστίασε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, απαντώντας στο πότε θα εκταμιευθεί η πρώτη δόση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα χτυπώντας το καμπανάκι για την ελληνική οικονομία και για τα όσα ακούστηκαν και διαψεύστηκαν περί κουρέματος καταθέσεων, λόγω προβλήματος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ο επικεφαλής του ESM, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας- στην ατζέντα του οποίου δεν ήταν η Ελλάδα- τόνισε ότι ξεκάθαρη προϋπόθεση για την εκταμίευση των χρημάτων είναι η δεύτερη μεταμνημονιακή έκθεση που ετοιμάζουν οι θεσμοί. Η έκθεση αναμένεται στις 27 Φεβρουαρίου. Ακόμη, υπογράμμισε ότι το ποσό δεν είναι αμελητέο, καθώς ανέρχεται περίπου στο 1 δισ. ευρώ για φέτος.

«Στη συνέχεια το Eurogroup, στην επόμενη συνεδρίαση, θα αποφασίσει. Υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα. Η Αθήνα έχει λίγες εβδομάδες ακόμη να δουλέψει μέχρι να ολοκληρωθεί η έκθεση», είπε ο Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας πως οι Θεσμοί είναι σε επικοινωνία με την Αθήνα και πως οι ελληνικές αρχές δουλεύουν πολύ σκληρά.

«Δεν μπορώ να σας πω τι θα γίνει στο επόμενο Eurogroup. Θα εξαρτηθεί από τις έως τότε εξελίξεις», κατέληξε ο Ρέγκλινγκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και αφήνοντας για ακόμα μία φορά να αιωρείται ανησυχία