Βέβαιη θεωρείται η παράταση της ρύθμισης των 120 δόσεων 

Βέβαιη θεωρείται η παράταση της ρύθμισης των 120 δόσεων 
Ενημερώθηκε: 30/09/19 - 10:15

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι το υπουργείο Οικονομικών θα δόσει τελικά παράταση στη ρύθμιση των 120 δόσεων, που κανονικά λήγει σήμερα, καθώς χθες το επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβερνηση είναι δύο:

- Το πρώτο προβλέπει παράταση ενός μήνα

- Και το δεύτερο σενάριο παράταση διάρκειας 15 ημερών.

Το εύρος του χρόνου της παράτασης θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία που έχουν  συλλέξει τα στελεχη του υπ. Οικονομικών για την πορεία της ρύθμισης τις τελευταίες ημέρες.

Η δήλωση-επιβεβαίωση του κ. Γεραπετρίτη

 

Ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, επεσήμανε ότι «θα ήταν σκόπιμη μία παράταση, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μακροχρόνια, γιατί έτσι ουσιαστικά θα απομειωνόταν η συνέπεια».

Να θυμίσουμε ότι ο αριθμός των οφειλετών που έκαναν χρήση της ρύθμισης υπολογίζεται ότι προσεγγίζουν τις 500.000 με το ποσό που ρυθμίστηκε να ανέρχεται σε περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ποιες προθεσμίες λήγουν σήμερα

 

Να θυμίσουμε ότι σήμερα λήγει και η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης από τις πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ αλλά και της δεύτερης από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Η πληρωμή των φόρων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο ή σε τραπεζικό γκισέ. Για τις πληρωμές σε τραπεζικό γκισέ επιβάλλεται προμήθεια υπέρ της τράπεζας της τάξης του 1 έως 1,5 ευρώ.