«Χάνουμε» τα 300 εκατ. ευρώ της επένδυσης στον Κηφισσό (ΦΩΤΟ)

«Χάνουμε» τα 300 εκατ. ευρώ της επένδυσης στον Κηφισσό
Ενημερώθηκε: 11/10/17 - 17:59

Academy Gardens θα λεγόταν το νέο μεγάλο εμπορικό κέντρο που θα δημιουργούνταν στην περιοχή του Κηφισού από την επένδυση της Black Rock ύψους 300 εκατ. ευρώ, αν δεν είχε οδηγηθεί σε ναυάγιο η επένδυση!

Η μεγάλη επένδυση του αμερικανικού επενδυτικού όμιλου ρίχνει «μαύρη πέτρα» στην Ελλάδα  αφού αποφάσισε να αναστείλει την κορυφαία στην ελληνική αγορά ακινήτων επένδυσή του στον Κηφισό, για το νέο mall στην Αθήνα.

Το έργο θα περιελάμβανε την κατασκευή εμπορικού πολυχώρου της τάξεως των 48.000 τ.μ. σε οικόπεδο της τάξεως των 20 στρεμμάτων,στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, την οποία, το χειμώνα του 2007, η ιστορική βιομηχανία πώλησε έναντι 37 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Artume, η οποία ελέγχεται από την Blackrock.

mall

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα της 10ετούς κωλυσιεργίας και της γραφειοκρατίας που παρατηρείται για την αδειοδότηση της επένδυσης, η οποία έχει κατατεθεί από το 2013.

Παρότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει εγκρίνει και έχει προσδιορίσει τους όρους δόμησης στην έκταση του έργου, όπως και στην ευρύτερη περιοχή, λείπουν δύο υπογραφές για να ξεκινήσει η επένδυση, ωστόσο όπως αναφέρει ο Αθήνα 9,84, είναι μια μικρή μερίδα πολιτών που τάσσεται κατά της επένδυσης, φαίνεται πως εμποδίζει την τελική υπογραφή του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Παράλληλα, προβλήματα και καθυστερήσεις έχει φέρει η πρόσφατη απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ, που αναφέρει πως θα πρέπει να ακολουθήσει η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MoU) μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και της Artume.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Κομισιόν πιέζει την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την επένδυση του Ελληνικού