«Έρχονται» τα ραβασάκια για τέλη και ανασφάλιστα οχήματα

«Έρχονται» τα ραβασάκια για τέλη και ανασφάλιστα οχήματα
Ενημερώθηκε: 23/03/17 - 17:11

Να δοθεί τέλος, το συντομότερο, στο φαινόμενο των ανεντόπιστων ανασφάλιστων οχημάτων ζήτησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, μετά από την συνάντηση με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Όπως ανέφερ ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, η διαδικασία για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων θα ξεκινήσει στα μέσα Μαΐου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων τοποθετείται στα μέσα Μαΐου και όπως εξήγησε ο διοικητής, εξετάζονται τα στοιχεία της τελευταίας τριετίας, ώστε να εντοπιστούν οι περιπτώσεις που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και παράλληλα ποιοι από αυτούς δεν έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Τα ευρήματα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, ώστε να ενημερωθούν πρώτα αυτοί που έχουν εντοπιστεί και να προβούν σε ανάλογες ενέργειες πιστοποίησης του ευρήματος ή διαφωνίας και εν συνεχεία, αφού προκύψουν αποτελέσματα, θα γίνει το δεύτερο βήμα που είναι η ειδοποίηση, η επιβολή προστίμων και η υποχρέωση αυτών των περιπτώσεων να ασφαλιστούν.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, αυτά τα οχήματα εμπλέκονται σε ατυχήματα και προκαλούν αλυσιδωτές βλάβες, όχι μόνο στην οικονομία που χάνει έσοδα, αλλά και σε πολίτες, σε εταιρείες, σε θεσμικούς φορείς και όλους όσοι καλούνται εκ της ευθύνης και της θέσης τους να λειτουργήσουν έχοντας «απέναντί τους» μία περίπτωση «ανασφάλιστου».

Επίσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε πως είναι κοινωνική αδικία κάποιοι να πληρώνουν για να είναι ασφαλισμένοι και νομοταγείς και κάποιοι άλλοι να κυκλοφορούν παράνομα με την ανοχή των μηχανισμών του κράτους και την αδυναμία του να εφαρμόσει την νομοθεσία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επέτειος 25ης Μαρτίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της παρέλασης

Πώς θα είναι ο καιρός την 25η Μαρτίου

Euroleague: Έξαλλος ο Μπαρτζώκας πήγε να δείρει διαιτητή! (BINTEO)