Κόντρα Τσακαλώτου - Σταϊκούρα για προϋπολογισμό, κόφτη και επιστολή

Κόντρα Τσακαλώτου - Σταϊκούρα για προϋπολογισμό, κόφτη και επιστολή
Ενημερώθηκε: 04/01/17 - 20:12

Στη δημόσια αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντυιπολίτευσης τη σκυτάλη πήραν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρ. Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας χρεώνει στον υπουργό Οικονομικών ότι υπέγραψε τρία κείμενα που φέρνουν νέα βαριά μέτρα και ταπείνωση, χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη την αλλαγή πολιτικής:

«Το πρώτο, ο Κρατικός Προϋπολογισμός, εμπεριέχει νέα μέτρα, ύψους όσο ένας επιπλέον ΕΝΦΙΑ, τα οποία από προχθές υλοποιούνται, με βαρύ κόστος για την κοινωνία. Το δεύτερο, η απόφαση του Eurogroup, προβλέπει νέα μέτρα για το 2018, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για την επόμενη δεκαετία και μονιμοποίηση του "κόφτη" μισθών και συντάξεων. Και το τρίτο, η ταπεινωτική επιστολή προς τους θεσμούς, με την οποία δεσμεύεται για τη "διαρκή αφοσίωση στο Μνημόνιο"».

Από τη μεριά του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στον τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ. Ο.Ε. Δήλωσε:

«Ο κ. Σταϊκούρας μας κουράζει με την εμμονή του. Ο ίδιος ψήφισε «παρών», και οι συνταξιούχοι πήραν ένα μικρό βοήθημα. Νομίζω ότι είναι το μόνο που μένει και άρα το μόνο που χρειάζεται να ειπωθεί!».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός στη Λάρισα-Πάνω από 400 περιστατικά ιώσεων στα νοσοκομεία της πόλης

Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία: Βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

 «Μπαίνουμε» σε φάση έξαρσης της γρίπης

Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της Θώμης Κουμπούρα - Τι είπε στην απολογία του