Μειώνεται η προκαταβολή στη ρύθμιση για τις οφειλές στη ΔΕΗ

Μειώνεται η προκαταβολή στη ρύθμιση για τις οφειλές της ΔΕΗ
Ενημερώθηκε: 28/09/19 - 11:15

Βελτίωση της ρύθμισης για τις οφειλές της ΔΕΗ θα φέρει η κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, θα μειωθεί το ποσό της προκαταβολής, αλλά θα παραμείνει ίδιος ο αριθμός των δόσεων.

Σήμερα αν έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω χρέους, χρειάζεται προκαταβολή 40% και μέχρι 12 δόσεις.

"Σε σχέση με τις προκαταβολές η απόφαση της ΔΕΗ είναι το 40% να περιοριστεί και να εξορθολογιστεί… Και εμείς και η ΔΕΗ ακούμε την κοινή γνώμη", σχολίασε ο υπουργός, σύμφωνα με το skai.gr.

Τη Δεύτερα έρχεται και η ρύθμιση για την κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο Τσίπρας εγκατέλειψε το μοντέλο της μικρής ΔΕΗ και συμφώνησε με την τρόικα να πάει από το 90% στο 50 της αγοράς χωρίς να πάρει η επιχείρηση ούτε 1 ευρώ… Αν αυτό δεν είναι πολιτικό σκάνδαλο ποιο είναι; Για να πραγματοποιηθεί το σχέδιο έγιναν οι περιβόητες ΝΟΜΕ".

Διαβάστε ακόμα: ΔΕΗ: 66.000 πελάτες χρωστούν όσα 1,5 εκατ. μικροοφειλέτες

 

Ο κ. Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το θέμα των ευθυνών της προηγούμενης κυβέρνησης για την κατάσταση της ΔΕΗ, σε επίπεδο πολιτικό πρωτίστως, όμως, παρατήρησε, "οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να γίνουν κατήγοροι". 

"Δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ με τις ζημιές που έχει, παρότι έβγαλε τη μύτη της από το νερό δεν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο" διευκρίνισε ο υπουργός.