Μοσκοβισί: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης πρωτογενών πλεονασμάτων

 
Μοσκοβισί: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης πρωτογενών πλεονασμάτων

Ενημερώθηκε: 28/02/19 - 15:52

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μείωσης πρωτογενών πλεονασμάτων ο Π. Μοσκοβισί. Μάλιστα ο κ. Μοσκοβισί απαντώντας σε ερώτηση που του έκανε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή σε σχέση και με τις πρόσφατες δηλώσεις Βέμπερ χαρακτήρισε τα σημερινά πλεονάσματα μη ρεαλιστικά που θα πρέπει κάποια στιγμή να μειωθούν.

«Αυτά τα πλεονάσματα δεν είναι ρεαλιστικά κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν όμως θα πρέπει αυτό να γίνει μέσα από συμφωνίες που θα συναφθούν και θα υλοποιηθούν. Οι συμφωνίες είναι για να γίνονται σεβαστές. Το Πλεόνασμα δεν το πρότεινε η Κομισιόν αλλά άλλοι και έγιναν δεκτά στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup του Ιουνίου.

Πρέπει να σεβαστούμε τις συμφωνίες που έχουν αναληφθεί γιατί η Ελλάδα θα γίνει πιο σεβαστή εάν σέβεται αυτές τις συμφωνίες».

Μάλιστα ο κ.Μοσκοβισί κάρφωσε τόσο τον υποψήφιο του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ ο όποιος πρώτος μίλησε για την δυνατότητα μείωσης του πλεονάσματος αλλά και τον κ.Σόιμπλε.

«Ο κ. Βέμπερ είναι ένας πολύ καλός συνομιλητής συνεργαζόμαστε πολύ καλά. Όμως ανήκει στο CDU της Γερμανίας και θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι ο τότε υπουργός οικονομικών της Γερμανίας αν κρατούσε μια πιο ευέλικτη θέση θα βοηθούσε πολύ και εμάς και εσάς. Όμως αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε».