Ντάισεμπλουμ: Εξαιρετική η επίτευξη της συμφωνίας

Ντάισελμπλουμ: Νωρίς να προβλέψουμε αν η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί σε υποδόσεις
Ενημερώθηκε: 04/12/17 - 16:20

Eurogroup: Το «Πράσινο φως» στην τρίτη αξιολόγηση που έδωσε το Eurogroup και επιτεύχθηκε η συμφωνία αποτελεί ίσως την ταχύτερη αξιολόγηση στα 8 χρόνια των μνημονίων σε τεχνική συμφωνία, που αναμένεται να καταλήξει σε κλείσιμο της αξιολόγησης στις 22 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει όμως μέτρα τα οποία θα υλοποιούνται για χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η τεχνική συμφωνία Ελλάδας - θεσμών και η εκλογή νέου προέδρου στο σημερινό Eurogroup

Ήδη από την Ευρώπη ακούγονται μόνο θετικές απόψεις για την συμφωνία με την Ελλάδα, όπως αυτή του Πιερ Μοσκοβισί. Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων χαρακτήρισε ως «ενθαρρυντικό μήνυμα» την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης το Σάββατο στην Αθήνα. Όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί η συμφωνία αυτή είναι ευχάριστη είδηση για τους επενδυτές.

Στο ίδιο μήκος κύματος δηλώσεων κινήθηκε και ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας  στις Βρυξέλλες.

Π.Μοσκοβισί: Θετικό μήνυμα στους επενδυτές η συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση

 

«Είναι εξαιρετικό» που επετεύχθη συμφωνία εγκαίρως, σχολίασε ο Γ. Ντάίσελμπλουμ, κάτι το οποίο δείχνει ότι «όλες οι πλευρές εργάστηκαν σκληρά και με αφοσίωση για να συμβεί», ανέφερε ο ίδιος.   Σήμερα (4/12) θα συζητήσουμε ποιά θα είναι τα επόμενα βήματα, τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να επιτευχθούν και την τυπική διαδικασία λήψης αποφάσεων που περιλαμβάνει την έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια, τον Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ανέφερε ο Πρόεδρος του Eurogroup. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σήμερα δε θα συζητηθεί το μέγεθος της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, «αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στη συνέχεια», είπε και πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε αν η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί σε υποδόσεις

ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Σχετικά με τον νέο Πρόεδρο του Eurogroup που θα εκλεγεί σήμερα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι το πιο δύσκολο έργο που θα πρέπει να επιτύχει είναι να κρατήσει το Eurogroup ενωμένο.