Π.Μοσκοβισί: Θετικό μήνυμα στους επενδυτές η συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση

Π.Μοσκοβισί: Θετικό μήνυμα στους επενδυτές η συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση
Ενημερώθηκε: 04/12/17 - 16:02

Την επιθυμία να κλείσει η συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι τα Χριστούγεννα εξέφρασε ο Πιερ Μοσκοβισί. Παράλληλα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων χαρακτήρισε ως «ενθαρρυντικό μήνυμα» την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης το Σάββατο στην Αθήνα. Όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί η συμφωνία αυτή είναι ευχάριστη είδηση για τους επενδυτές.

«Στο σημερινό Eurogroup θα ενημερώσω τους υπουργούς για την επίτευξη συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο για την τρίτη αξιολόγηση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Αθήνα», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ομάδας δημοσιογράφων ενόψει της σημερινής συνεδρίασης.

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από μια σειρά «εποικοδομητικών συνομιλιών» μεταξύ των ελληνικών αρχών και όλων των θεσμών, «συμπεριλαμβανόμενου του ΔΝΤ», είπε ο Π. Μοσκοβισί, χαρακτηρίζοντας «πιο χαλαρό και εύκολο» το πνεύμα των διαβουλεύσεων με το ΔΝΤ σε σχέση με το παρελθόν. «Υπάρχει σαφή βούληση να προχωρήσει αυτή η αξιολόγηση ομαλά και αποτελεσματικά και να ολοκληρωθεί εγκαίρως, δηλαδή να έχουμε συμφωνία πριν τα Χριστούγεννα, όπως είχαμε πει» υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος, σημειώνοντας ότι είναι πολύ «θετικό» ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις το συντομότερο δυνατό».

ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Συνεχίζοντας, ο Π. Μοσκοβισί, ανέφερε ότι «συνολικά πρόκειται για πολύ καλά νέα και ένα ενθαρρυντικό μήνυμα» ενόψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος σε λιγότερο από εννιά μήνες αλλά και των «κρίσιμων» συζητήσεων για την μεταμνημονιακή εποπτεία αλλά και την ελάφρυνση του χρέους, που «πρέπει να ολοκληρωθούν στις αρχές του καλοκαιριού». 

«Η γρήγορη πρόοδος που πετύχαμε σε αυτήν τη φάση είναι καλός προάγγελος για τα επόμενα βήματα και φυσικά στέλνει ένα θετικό μήνυμα στους επενδυτές. Τα πράγματα κινούνται σε θετική κατεύθυνση στην Ελλάδα, οπότε πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή ημέρα για τις σχέσης της Ελλάδας με την ΕΕ αλλά και για την ίδια την Ελλάδα», κατέληξε ο Π. Μοσκοβισί.