«Πράσινο φως» από τους θεσμούς για τα 800 εκατ. της υποδόσης 

«Πράσινο φως» από τους θεσμούς για τα 800 εκατ. της υποδόσης 
Ενημερώθηκε: 24/10/17 - 20:57

Το «πράσινο φως» δίνουν οι θεσμοί για την εκταμίευση των 800 εκατομμυρίων της υποδόσης θεωρώντας ικανοποιητική την πρόοδο της Ελλάδας στην εκκαθάριση των καθυστερούμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Ως εκ τούτου κάνουν θετική εισήγηση στο EuroWorkingGroup που συνεδριάζει την Πέμπτη (26/10) για να εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ ευρώ. Ακολούθως θα συνεδριάσει ο ESM για την «τυπική» - σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ – έγκριση.

«Με μεγάλη προσπάθεια πολλών φορέων και ειδικά της ΑΑΔΕ, του ΕΦΚΑ και του ΕΟΠΠΥ, εκεί, δηλαδή, που ήταν και οι μεγαλύτερες ληξιπρόθεσμες. Το καλοκαίρι του 2016 εκκαθαρίσαμε 1,5 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα σε τρεις μήνες. Αυτή τη φορά εκκαθαρίσαμε 1,25 δισ. ευρώ σε 2,5 μήνες. Ο ρυθμός, δηλαδή, είναι ο ίδιος: περίπου 500 εκ. ευρώ το μήνα. Αυτό το γνωρίζαμε εκ των προτέρων γι' αυτό και βάλαμε στόχο το τέλος Οκτωβρίου του 2017» αναφέρει κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ικανοποίησε τον στόχο που είχε τεθεί στο πρόγραμμα ESM. H πρόοδος στην εκκαθάριση των καθυστερούμενων οφειλών ήταν ικανοποιητική. Ωστόσο παραμένουν οι διαρθρωτικές αδυναμίες που προκαλούν τη συσσώρευση νέων καθυστερούμενων οφειλών και πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό» προβάλλουν οι θεσμοί στην εισήγησή τους προς το EWG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναβάθμιση F-16: Τι απαιτούν να μάθουν οι Θεσμοί