«Πράσινο» φως στη δόση χάρη στους πλειστηριασμούς

«Πράσινο» φως στη δόση χάρη στους πλειστηριασμούς
Ενημερώθηκε: 02/03/18 - 12:16

«Λευκός καπνός» για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ από τους δανειστές, οι οποίοι έμειναν ικανοποιημένοι, από την επικαιροποιημένη Εκθεση Συμμόρφωσης που εστάλη από την Κομισιόν στο EuroWorkingGroup.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η πρόοδος στο θέμα των πλειστηριασμών ήταν επαρκής και ως εκ τούτου είναι έτοιμοι να λάβουν θετική απόφαση για να εκταμιευθούν τα 5,7 δισ. ευρώ της υποδόσης που συνδέεται με την 3η αξιολόγηση. Ειδικότερα, αναφέρει ότι «για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος η οποία επιτρέπει στους θεσμούς να αποφανθούν ότι το προαπαιτούμενο έχει ολοκληρωθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Κατασχέσεις επιδομάτων - Ποιους αφορά

Ακόμη 1 δισ. ευρώ εκκρεμεί για τον Απρίλιο, συνδεδεμένο και αυτό, μεταξύ άλλων, και με τους πλειστηριασμούς. Πηγές των δανειστών μιλούσαν χθες για ικανοποιητική σε γενικές γραμμές κατάσταση και «σχετικά καλή πρόοδο» αλλά και για «εκκρεμότητες» που απομένουν στο ζήτημα.

Η έκθεση της Κομισιόν, όπως αναφέρει το πρακτορείο, εστάλη εν όψει της συνεδρίασης του EWG που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα και αφορά στην Ελλάδα και σε άλλα θέματα πέρα από τη δόση.