Σάλλας: Φέτος η Τράπεζα Πειραιώς θα έχει κέρδη

Σάλλας: Φέτος η Τράπεζα Πειραιώς θα έχει κέρδη
Ενημερώθηκε: 08/04/16 - 09:19

Την επιστροφή της Τράπεζας Πειραιώς στην κερδοφορία από φέτος καθώς και την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων προέβλεψε ο επικεφαλής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας. Σε δηλώσεις του στο Reuters, ανέφερε ότι «το 2016 θα έχουμε κέρδη, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που εμφανίστηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2015 συνεχίζεται και το πρώτο τρίμηνο φέτος κάτι που οδηγεί σε χαμηλότερες προβλέψεις».

Ο κ. Σάλλας σημείωσε πως ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων αναμένεται να μειωθεί κάτω του 17% του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων ως το 2018. Ο δείκτης μειώθηκε στο 39,5% το τέταρτο τρίμηνο του 2015 από 40,5% το προηγούμενο τρίμηνο.

Εκτίμησε, επίσης ότι η πτώση των τιμών στο real estate έχει φτάσει στο τέλος της. «Δεν βλέπω περαιτέρω πτώση τιμών στην ελληνική αγορά real estate. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι κρίσιμη και θα οδηγήσει σε βελτίωση», τόνισε.

Για την επιστροφή μεγάλου μέρους των καταθέσεων στις τράπεζες ο Μ. Σάλλας εκτίμησε πως «θα πάρει χρόνο», όπως και η πλήρης άρση των capital controls.

Ο κ. Σάλλας ανέφερε, ακόμα, ότι η Πειραιώς θα αποχωρήσει από τις δραστηριότητές της στην Κύπρο ως τα μέσα τους καλοκαιριού.