Βουλή: Σκληρές εκφράσεις μεταξύ Τσακαλώτου-Βενιζέλου

 
Τσακαλώτος: Είστε αποτυχημένος-Βενιζέλος: Ξεκαβαλικεύστε!

Ενημερώθηκε: 18/12/17 - 20:18

Άγρια κόντρα Τσακαλώτου-Βενιζέλου στην Βουλή.

Ευκλείδη Τσακαλώτου

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018 κατέληξε σε έναν απίστευτο διαξιφισμό και Ευάγγελου Βενιζέλου και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν.Αρχικά το "γάντι πέταξε" ο υπουργός Οικονονικός και συνέχισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Προϋπολογισμός 2018: Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Είναι να απορεί κανείς, αφού τα κάνατε τόσο καλά εσείς και τόσο χάλια εμείς, γιατί εσείς είστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Χαίρομαι γιατί εσείς είστε επιτυχημένος υπουργός, αλλά είστε αλαζών και ανεπίγνωστος και την απάντηση θα την πάρετε από τον λαό και τον ιστορικό του μέλλοντος. Ξεκαβαλικεύστε…».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υιοθετώντας στην ομιλία του υψηλούς τόνους κριτικής στην κυβέρνηση ανέφερε πως η έξοδος από το μνημόνιο, που ισχυρίζεστε δεν θα είναι καθαρή, αφού ήδη έχετε δεσμευθεί για τέταρτο μνημόνιο και απλά κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό….

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος του απάντησε: «Αφού το mail Χαρδούβελη ήταν παιδική χαρά γιατί δεν κλείσατε την αξιολόγηση και μας ταλαιπωρείτε; δεν μπορείτε να παίξετε ούτε στην παιδική χαρά… » και του αντέτεινε πως αυτή η κυβέρνηση έχει σχέδιο και για να βγει στις αγορές και να σταθεί η χώρα στα δικά της πόδια το 2018». Τέλος, τον προκάλεσε λέγοντάς του: «Χρειάζεται να κάτσετε και άλλα 4 χρόνια στην Αντιπολίτευση για να δείτε πού δεν πήγατε καλά…».

Προϋπολογισμός 2018: Εγκρίθηκε από τη Βουλή στα 133,9 εκατ. ευρώ

Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο , ανταπάντησε πως «η χώρα εξόκειλε από όσα κάνατε στην πρώτη σας διακυβέρνηση και γι αυτό πήγαμε στο δράμα και την ταπεινωτική συμφωνία της 12ης Ιουλίου του 2015. Αν είχε ακολουθηθεί η δική μας προληπτική γραμμή τα πράγματα θα ήταν αλλιώς, με εσάς δεν υπάρχει έξοδος από τρίτο μνημόνιο αλλά δέσμευση για τέταρτο, που είναι πλήρες και δεσμευτικό» απάντησε ο Ε. Βενιζέλος.