Ηχηρά μηνύματα από την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Θράκη

Με έντονους συμβολισμούς η επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Θράκη-Η συγκίνηση μπροστά στη αναμνηστική στήλη του θείου του
Ενημερώθηκε: 04/05/18 - 22:56

Τη Θράκη επισκέπτεται από σήμερα και για τρεις ημέρες ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται ιδιωτική, αλλά δεδομένο είναι ότι περιλαμβάνει και έντονους συμβολισμούς και σαφή πολιτικά μηνύματα. Σε μια ιδιαίτερη συγκυρία όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και με έκδηλο το ενδιαφέρον του πρώην πρωθυπουργού για το βορειανατολικό άκρο της χώρας, αυτός μόνο τυχαία δεν επέλεξε να επισκεφθεί αυτή τη στιγμή την περιοχή. 

Παρακολουθώντας στενά τα εθνικά θέματα, πολλοί βασίζονται σε αυτό για να επικαλεστούν τις πρωτοβουλίες του με την ιδιότητα του πρώην πρωθυπουργού για την αναβάθμιση της ευαίσθητης εθνικά περιοχής, με την πολιτική της «ισοπολιτείας και ισονομίας» που προέβλεπε ίσα δικαιώματα ανεξαρτήτως θρησκείας και με στόχο την πλήρη ενσωμάτωση της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο κ. Καραμανλής σήμερα βρέθηκε στον νομό Εβρου  και μάλιστα μετέβη στο ακριτικό χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου.όπου εκεί τον περίμενε μια συγκίνηση, αφού βρέθηκε μπροστά σε αναμνηστική στήλη προς τιμήν του Εθνάρχη θείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, για έργο που είχε πραγματοποιήσει το 1955 ως υπουργός Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων.

"

Το Σάββατο (05/05) θα μεταβεί στον νομό Ροδόπης και την Κυριακή στην Ξάνθη.

Επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στη Θράκη με επίκεντρο τα εθνικά θέματα

 

Συνάντηση

Μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με δύο πρώην υπουργούς των κυβερνήσεών του και στενούς πολιτικούς φίλους του, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη (θα τον φιλοξενήσει στο πατρικό του σπίτι στην Ξυλαγανή) και τον Αλέκο Κοντό, που αμφότεροι είχαν υπουργικό χαρτοφυλάκιο κατά την πενταετία 2004-09, καθώς και με τον νυν βουλευτή και επίτιμο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Τάσο Δημοσχάκη. 

«Το ενδιαφέρον του Καραμανλή για τη Θράκη υπήρξε βασικό στοιχείο της περιόδου της πρωθυπουργίας του» τονίζουν στενοί συνομιλητές του, υπενθυμίζοντας, μεταξύ άλλων, την κατασκευή της Εγνατίας Οδού, με την οποία συνδέεται η Ηγουμενίτσα με την Αλεξανδρούπολη, την ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων προς τα βουλγαρικά σύνορα και την προσπάθεια να καταστεί η Θράκη διεθνής ενεργειακός κόμβος (αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη). 

Παράλληλα, στις ιδιωτικές συζητήσεις του, όπως κάνει πάντα άλλωστε, αναμένεται να εκφράσει πάλι τη στήριξή του στην παράταξη και στον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά και το νέο «άδειασμα» που έκανε προχθές, μέσω διαρροών, στον πρώην στενό συνεργάτη του Ευάγγελο Αντώναρο, ο οποίος έχει επιλέξει τον δικό του, αυτόνομο δρόμο.