Κόντρα Νέας Δημοκρατίας με Μέγαρο Μαξίμου για το πόθεν έσχες του Κ. Μητσοτάκη

 
Κόντρα Νέας Δημοκρατίας με Μέγαρο Μαξίμου για το πόθεν έσχες Κ. Μητσοτάκη

Ενημερώθηκε: 03/12/17 - 19:04

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Μαξίμου ύστερα από τη σημερινή (3/12) συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κος Μητσοτάκης μίλησε για την ελληνική οικονομία και τα πολιτικά δρώμενα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «H Καθημερινή» και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά και αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα με την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

Τότε, το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε στις δηλώσεις του και εξέδωσε ανακοίνωση που αφορούσε όμως στο πόθεν έσχες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ λίγο αργότερα την εν λόγω ανακοίνωση σχολίασε και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

H ανακοίνωση από το  είναι η ακόλουθη:

«Oικογενειοκρατία δεν είναι τελικά η συμμετοχή συγγενών στην ίδια κυβέρνηση, εφόσον έχουν αυτόνομη πολιτική πορεία και παρουσία, αλλά η εκμετάλλευση της οικογενειακής πολιτικής επιρροής για να εξασφαλιστούν κάθε είδους ασυλίες.

Μητσοτάκης

Ο κ. μας ενημέρωσε σήμερα για την απόφασή του να ξεφορτωθεί αυτά που ο ίδιος αισθάνεται ως οικογενειακά του βαρίδια. Δικαίωμά του. Την ίδια στιγμή όμως, επιμένει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η κριτική που ασκείται στη σύζυγό του δεν έχει να κάνει, ούτε με το ότι είναι γυναίκα, ούτε "άριστη" επιχειρηματίας, αλλά με το γεγονός ότι η σύζυγος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δημόσιο πρόσωπο και η οικονομική της δραστηριότητα πρέπει να ελέγχεται αυστηρότατα.

Δεν μπορεί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης, την ίδια ώρα που θέλει να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά της οικογενειοκρατίας, να ισχυρίζεται ότι πιθανές σκιές που αφορούν ακριβώς την οικονομική δραστηριότητα της οικογένειάς του δεν έχουν πολιτική ή νομική σημασία.

Ακόμη αναμένουμε, πότε ο κ. Μητσοτάκης θα δεήσει να καταθέσει το πόθεν έσχες του για να ενημερωθεί και ο ελληνικός λαός για τις οικονομικές δραστηριότητες της αγίας οικογένειας. Η κατηγορία περί ανανδρίας, που είναι προφανώς βαθύτατα σεξιστική, καλύτερα να παραμείνει ασχολίαστη...».

Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Η ανακοίνωση από το  έχει ως εξής:

«Η τετραήμερη σιωπή του κ. Τσίπρα για τις αποκαλύψεις της Ν.Δ. ότι τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος στη Βουλή δεν είναι γνήσια, απλά επιβεβαιώνουν την ενοχή του.

Όπως και η σημερινή αφωνία του κ. Τσίπρα για τη νέα απίστευτη αποκάλυψη ότι ο κ. Καμμένος διαπραγματευόταν με τον περιβόητο Παπαδόπουλο - τον οποίο κατά τα άλλα “δεν γνώριζαν” - την πώληση 25 διαφορετικών οπλικών συστημάτων συνολικής αξίας 700 εκ. ευρώ.

Όσο κι αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση με το ανύπαρκτο θέμα του πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη για το οποίο έχει αποφανθεί τελεσίδικα η Βουλή, το τεράστιο σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου θα διερευνηθεί σε βάθος είτε από αυτήν, είτε από την επόμενη Βουλή».

Μητσοτάκης για Ντόρα: «Κανείς συγγενής μου στην κυβέρνηση»