Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα διχάσω τους Έλληνες για να ενώσω τους Σκοπιανούς

Σκληρή επίθεση Κυριάκου Μητσοτάκη: Αυτοί θα διαπραγματευθούν σήμερα για το Σκοπιανό; Αυτοί που το 2008 έλεγαν "δωσ’ τα όλα";
Ενημερώθηκε: 24/01/18 - 17:54

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό, αλλά και παράλληλο κάλεσμα συστράτευσης στους πολίτες για να «οδηγηθούν στην έξοδο οι ψεύτες και οι φαύλοι», ουσιαστικά μιλώντας έμμεσα για εκλογές, απηύθυνε μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Εμείς συνένοχοι δεν θα γίνουμε"

 

Μιλώντας γενικά για το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο ότι η λύση πρέπει να αναζητηθεί μετά από κατάλληλη προετοιμασία, "εκτός και αν υπάρχουν κάποιοι που μόνο για την καρέκλα είναι πρόθυμοι να απεμπολήσουν τα ελληνικά συμφέροντα.Δεν πρόκειται να ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες, για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς"τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ολοκληρώσει το πρώτο του σκέλος στην ομιλία, λέγοντας ότι "εμείς συνένοχοι σε μια ιστορία που κινδυνεύει να τραυματίσει την ψυχή του έθνους δεν θα γίνουμε".

Νταβός: Το «καρφί» του Αλ. Τσίπρα στον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας

 

"Δεν θα δεχόμουν καμία αναφορά περί μακεδονικού έθνους"

 

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε το τι θα έκανε ο ίδιος αν ήταν σήμερα Πρωθυπουργός: "Εγώ θα ενημέρωνα πρώτα από όλα τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έγινε το 2008. Θα φρόντιζα να ενώσω δυνάμεις, όχι να διχάσω τους πάντες. Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και θα περίμενα να δω απτά δείγματα γραφής από την άλλη πλευρά πριν προχωρήσω στο επόμενο στάδιο. Δεν θα συζητούσα τίποτα αν τα Σκόπια δεν δεσμεύονταν πρώτα ότι θα αλλάξουν το σύνταγμά τους. Και δεν θα δεχόμουν καμία αναφορά σε μακεδονικό έθνος, όπως έκανε χωρίς να πάρει καμία απάντηση από την κυβέρνηση ο κ. Νίμιτς», είπε. 

Μάλιστα, παρατήρησε ότι «έτσι όπως τα έκανε ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να προωθήσει καμία λύση έχοντας απέναντί του την ισχυρή αντίσταση της ελληνικής κοινωνίας». 

"Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, αντίδραση των πολιτών στην κυβέρνηση"

 

Για το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι "οι πολίτες αντιδρούν με την ένταση που αντιδρούν, γιατί δεν εμπιστεύονται αυτούς που κυβερνούν, γιατί δεν δέχονται να παίζουν κάποιοι με το φιλότιμο την αξιοπρέπεια και τον πατριωτισμό τους".

Στο σημείο αυτό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να δείξει σοβαρότητα και περίσκεψη, ζαλισμένη από μια κινητοποιηση που δεν εχει καταλάβει την σημασία της, πήγε να συκοφαντήσει και να απαξιώσει όσους συμμετείχαν, όμως "η μεγάλη πλειοψηφία όσων συμμετείχαν δεν αποτελείται από ακραίους και είναι ντροπή να τους χαρακτηρίζουν κάποιοι έτσι"

Συνεχίζοντας την επίθεσή του της χρέωσε ότι "ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση, χωρίς να έχει ενημερώσει την αντιπολίτευση, την εθνική αντιπροσωπεία, ούτε τον λαό", και συμπλήρωσε ότι δεν προσπάθησε να δημιουργήσει στοιχειώδες κλίμα συναίνεσης, δεν προσπάθησε να οικοδομήσει ένα εθνικό μέτωπο, δεν ένωσε τον λαό.

Τι υπέγραφαν από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2008

"

 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο 2008, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή απέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς προηγούμενη λύση του ζητήματος της ονομασίας, για να διερωτηθεί "πού ήταν τότε αυτοί που σήμερα ζητούν εξηγήσεις" απαντώντας: "Υπέγραφαν κείμενα να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας με τις υπογραφές Τσακαλώτου, Γαβρόγλου, Καρανίκα και άλλων 200 στελεχών". 

"Αυτοί θα διαπραγματευθούν σήμερα; Αυτοί που τότε έλεγαν "δωσ’ τα όλα"; Όχι μαθήματα σε μας από αυτούς που υπονόμευαν τότε τον δικό μας διαπραγματευτικό αγώνα", είπε χαρακτηριστικά. 

Συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ για Σκοπιανό, παρουσία Καραμανλή και Σαμαρά

 

"Ο Τσίπρας ξεκίνησε διαπραγμάτευση χωρίς ενιαία κυβερνητική θέση"

 

"Από πρόθεση το έκανε, προσπαθώντας να διευκολύνει τον κ. Καμμένο που άλλαζε άποψη ανά έξι ώρες. Το πρωί εμπιστευόταν τον κ. Κοτζιά, το μεσημέρι ζητούσε δημοψήφισμα και το βράδυ το έπαιρνε πίσω", επεσήμανε, για να παρατηρήσει αμέσως μετά ότι "είτε πρόκειται για πολιτική ελαφρότητα είτε για ανθρώπινη φαιδρότητα είναι κάτι που αποτελεί κατάντια για τη χώρα".

"Να οδηγηθούν στην έξοδο οι ψεύτες και οι φαύλοι" 

 

Στο κάλεσμα συστράτευσης των πολιτών που απηύθυνε κατά την ομιλία του, τέλος, τόνισε χαρακτηριστικά ότι " οι Έλληνες δεν περιμένουν τίποτα πια από τον κ. Τσίπρα" και πως "το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να μην κάνει άλλη ζημιά στη χώρα".

"Είναι το χθες, δεν αξίζει άλλη ευκαιρία και δεν θα έχει άλλη ευκαιρία, είμαι σίγουρος για αυτό, εμπιστεύομαι την κρίση του ελληνικού λαού", είπε χαρακτηριστικά. 

"Σας καλώ όλους να οδηγήσουμε στην έξοδο τους ψεύτες και τους φαύλους που από το 2015 εξουσιάζουν με αυταρχισμό τη χώρα προσπαθώντας να στήσουν καθεστώς" τόνισε , τέλος.