Μήνυμα ενότητας και νίκης από τον Κ. Καραμανλή

Μήνυμα ενότητας και νίκης από τον Κ. Καραμανλή
Ενημερώθηκε: 16/12/17 - 14:10

Συνεχίζονται οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να απευθύνει μήνυμα ενότητας και νίκης για την παράταξη. Ο κ. Κώστας Καραμανλής, προσερχόμενος στο 11ο Συνέδριο του Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση.
 
«Η Παράταξή μας προχωρά στο Συνέδριό της που έχει ξεχωριστή σημασία. Γιατί σε αυτό το Συνέδριο η Νέα Δημοκρατία θα αναδείξει το σχέδιό της για την ανάταξη της χώρας μας, με προτεραιότητες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με πρώτη τη συνταγματική αναθεώρηση, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή, τη στήριξη εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Όπως πολλές φορές στην ιστορία της η Παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή. Και αυτό είναι στο χέρι όλων μας. Καλή επιτυχία».

Το Συνέδριο σήμερα άρχισε με ένα σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της ΝΔ, ενώ η κεντρική του ομιλία είναι το μεσημέρι της Κυριακής. Παρόντες είναι οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος, με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να στέλνει μήνυμα ενότητας για τη «γαλάζια παράταξη». Ο Αντώνης Σαμαράς επίσης τοποθετήθηκε στο 11ο Συνέδριο που φέτος θα έχει και μια καινοτομία. Η εικόνα, πάντως, και των τριών πρώην δημιουργεί εικόνα συστράτευσης και στήριξης στο πρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη, προκειμένου η Ν.Δ. να γίνει και πάλι κυβέρνηση.

ΝΔ: ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΛΕΞΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Το στίγμα του συνεδρίου έδωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΕΛΚ: «Θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιάσουμε το όραμά μας για το πώς η χώρα θα πάει μπροστά. Αυτή τη στιγμή διατηρούμε ένα μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Αλλά πρέπει να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες ότι έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη... Οι Ελληνες είναι βαθιά απογοητευμένοι από την κυβέρνηση. Αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Η Ν.Δ. είναι το μόνο κόμμα που έχει παρουσιάσει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση», σημείωσε, θέτοντας το εκλογικό διακύβευμα για τη Ν.Δ. και για τη χώρα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ'ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον στο συνέδριο που έχει διαρθρωθεί σε τρεις ενότητες –οικονομία, υπηρεσίες προς τον πολίτη, νέα γενιά– παρουσιάζει η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη σήμερα το απόγευμα, καθώς θα είναι η πρώτη ανοικτή της ομιλία μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του προέδρου της Ν.Δ. να μην τη συμπεριλάβει σε μελλοντικό υπουργικό συμβούλιο της Ν.Δ. Παρότι δεν είναι γνωστό αν η κ. Μπακογιάννη θα αναφερθεί στην εν λόγω απόφαση, συνεργάτες της έλεγαν ότι αναμένεται να εκφωνήσει μια ενωτική παραταξιακή ομιλία και να διαμηνύσει ότι κι εκείνη θα δώσει τη μάχη.

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο 11ο Συνέδριο του Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε, σήμερα, εδώ ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται».

Η καινοτομία του φετινού συνεδρίου

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμη μια καινοτομία του συνεδρίου: η κάλπη που θα στηθεί για τους συνέδρους το πρωί της Κυριακής με στόχο τη βολιδοσκόπησή τους για μία σειρά θεμάτων που αφορούν τη συνταγματική αναθεώρηση –άρθρο 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση, εφόσον υπάρχει αδυναμία εκλογής του από τη Βουλή– μέχρι ποιο θα ήθελαν να είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει μια κυβέρνηση της Ν.Δ. (εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, σχέδιο για την ενίσχυση της ασφάλειας, νομοθετική πρωτοβουλία για την υγεία, σταθερό φορολογικό σύστημα που θα μειώνει τον ΕΝΦΙΑ). Ερωτήματα έχουν τεθεί ακόμη για την αξιολόγηση, αλλά και για τον τρόπο προαγωγής των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.