Μπακογιάννης VS Πατούλης...

Μπακογιάννης VS Πατούλης...
Ενημερώθηκε: 06/09/18 - 10:31
Του Σπύρου Παπαδάκη ([email protected])

Ένα νέo μέτωπο φαίνεται να ανοίγει στη ΝΔ με φόντο τον δήμο της Αθήνας. Ο νέος και ιδιαίτερα δυνατός πονοκέφαλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ονοματεπώνυμο και κατοικοεδρεύει στα Βόρεια Προάστια. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης φάινεται αποφασισμένος να είναι υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων ακόμα και αν κληθεί να αντιμετωπίσει τον Κώστα Μπακογιάννη που έχει ήδη πάρει το “χρίσμα” από τη ΝΔ.

“Μόνος μου και όλοι σας...”

Κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτεται ο επί σειρά δεκαετιών δήμαρχος Αμαρουσίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του “thepressroom.gr, αυτό που ακούγεται από το περιβάλλον του Γιώργου Πατούλη είναι πως είναι αποφασισμένος να είναι υποψήφιος στην Αθήνα: “ένας άνθρωπος που πολιτικά και κοινωνικά είναι αυτοδημιούργητος και τον στηρίζει ο λαός, δεν χρειάζεται καμία στήριξη από κανένα πολιτικό κόμμα”, τονίζει ένας εκ των στενών του συνεργατών και συνεχίζει: “θα είναι λάθος την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει να εκλεγεί πρωθυπουργός, την ίδια ώρα να διεκδικεί το δήμο της πρωτεύουσας της χώρας ο ανΙψιός του, Κώστας Μπακογιάννης”

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Γιώργος Πατούλης θα στηρίξει σθεναρά τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ προκειμένου να κερδίσουν τις εκλογές και τιμά τον Κώστα Μπακογιάννη που τον θεωρεί άξιο, όμως η συγκυρία –όπως λένε– δεν ευνοεί μια τέτοια υποψηφιότητα: “θα μας λιντσάρει ο κόσμος αν διαπιστώσει πως ούτε στην Τ.Α. κάποιοι δεν αφήνουν οξυγόνο στους αυτοδημιούργητους. Θα την πληρώσουμε όλοι μαζί”, καταλήγει ο στενός συνεργάτης του κ. Πατούλη...

Το “thepressroom.gr” επικοινώνησε με τον κ. Πατούλη ο οποίος δήλωσε: “εδώ και 1,5 χρόνο αφουγκραζόμαστε μέσω των δράσεών μας, τον λαό. Ακούμε τον λαό και κάνουμε αυτό που θέλει ο λαός”.

Ήρεμη δύναμη ο Μπακογιάννης

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έχει μένει έξω από όλη αυτή τη φημολογία. Το μόνο που αναφέρουν οι στενοί του συνεργάτες είναι πως ο Κώστας Μπακογιάννης θα διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας με τη στήριξη της ΝΔ και θα ζητήσει την ψήφο του αθηναϊκού λαού με μια υπερκομματική και αμιγώς αυτοδιοικητική πρόταση. 

Εφόσον επιμένουν όμως και οι δύο τι θα γίνει στο τέλος; 

Το “thepressroom.gr” απευθύνθηκε στο περιβάλλον του κ. Πατούλη αν θα ήταν για εκείνον εναλλακτική λύση να είναι υποψήφιος βουλευτής στον βόρειο τομέα: “είναι δύσκολο για τον κ. Πατούλη να δώσει μια υποθετική απάντηση σε μία υποθετική ερώτηση”, τόνισε με νόημα.