Νίκος Νικολόπουλος: «Οι Πρέσπες, αφετηρία για καλύτερη και μεγαλύτερη Ελλάδα»

 
Νίκος Νικολόπουλος: «Οι Πρέσπες, αφετηρία για καλύτερη και μεγαλύτερη Ελλάδα»

Ενημερώθηκε: 22/06/18 - 14:32

Διαδικτυακή συνέντευξη παραχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών σχετικά με την απόφαση του κόμματος για αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου και τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό.

Μιλώντας σχετικά με την απόφαση για τις ευρωεκλογές, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε, οι ακριτικές Πρέσπες να μετατραπούν σε έναν ακόμα τόπο οδύνης και εθνικής υποχώρησης όπως συνέβη με το Καστελόριζο επί Γιώργου Παπανδρέου. Κρίναμε ότι έπρεπε να κινηθούμε άμεσα, ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για υπομονή και αναμονή, ότι το ποτήρι ξεχείλισε. Αποφασίσαμε να εξαγγείλουμε από τις Πρέσπες λοιπόν την κάθοδό μας στις ευρωεκλογές, ως οριστική και αμετάκλητη απόφαση να ξεκινήσουμε έναν αγώνα για αναστροφή της κατηφορικής πορείας της πατρίδας. Θέλουμε δίπλα μας όλες τις πατριωτικές δυνάμεις, αλλά δεν υπάρχει άλλος χρόνος για συζητήσεις και… φιλοσοφικές αναζητήσεις. Είναι η ώρα της δράσης. Και θα δράσουμε, έστω και μόνοι…».

Η ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ

Απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών σχετικά με την κεντροδεξιά και τι εννοεί σχετικά με την ενότητα των πατριωτικών δυνάμεων, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε: «Από την αρχή της δημιουργίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος μιλήσαμε για την ανάγκη σύμπραξης των αντιμνημονιακών και πατριωτικών δυνάμεων. Το αντιμνημόνιο δεν ήταν… χαβαλές και εύκολες υποσχέσεις. Γι’ αυτό και παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κάναμε, η αντιμνημονιακή προσπαθεια κηλιδώθηκε από πολλά και πολλούς. Ποτέ δεν ψήφισα μέσα στη Βουλή τα μέτρα περικοπών και τους βαρύτατους φόρους, ξέροντας ότι πρόκειται για μία συνταγή υποδούλωσης και όχι απελευθέρωσης της χώρας. Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα και να, που ήρθε και η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για να αποδείξει ότι μία χώρα φοβισμένη, καταβεβλημένη και οικονομικά εξαρτώμενη, είναι επί της ουσίας μία χώρα ανελεύθερη και υποτακτική. Και όλα αυτά συνέβησαν γιατί δεν υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα μία ισχυρή κοινωνική κεντροδεξιά παράταξη. Δηλαδή, η μεγαλύτερη παράταξη στην χώρα, που γέννησε τους μεγαλύτερους ηγέτες και διαχρονικά είχε τις μεγαλύτερες εθνικές επιτυχίες. Αντίθετα, υπάρχει μία Νέα Δημοκρατία που δυστυχώς έχει καταντήσει τραγική καρικατούρα της μεγάλης παράταξης που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος αν ζούσε σήμερα, μάλλον θα… είχε διαλύσει μόνος του αυτό το κόμμα, όπως είχε πράξει και με την ΕΡΕ. Η αναγέννηση αυτής της παράταξης λοιπόν, είναι η απάντηση στο δράμα της χώρας. Είναι η μόνη που έχει την ανατρεπτική δύναμη και τη λαϊκή υποστήριξη να προχωρήσει σε μία πολιτική που θα είναι εθνικά περήφανη και κοινωνικά δίκαιη, μιλώντας ειλικρινά σε εχθρούς και φίλους. Αυτή η παράταξη βρίσκεται σήμερα πολυδιασπασμένη. Και πρέπει να επανενωθεί. Αλλά, όπως είπα, χρόνος δεν υπάρχει για την πατρίδα. Έστω και μόνοι, πρέπει να δράσουμε…»

«ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ… ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ!»

Μιλώντας και για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την έξοδο από το μνημόνιο, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επί οκτώ χρόνια… αυτοκτονούμε!». Σημείωσε πως η χώρα ακολουθεί μία οικονομική πολιτική που πάει από αδιέξοδο σε αδιέξοδο και υπογράμμισε ότι συνέπεια της οικονομικής καταστροφής είναι και η κοινωνική και εθνική υποχωρητικότητα και κατήφεια. «Οι Χριστιανοδημοκράτες δεν είμαστε διεθνιστές ή κρατικές, δεν είμαστε και νεοφιλελεύθεροι. Είμαστε… Έλληνες! Συνεχίζουμε να πιστεύουμε να διακηρύττουμε και να υπηρετούμε τις αξίες της Πατρίδας, της Ορθοδοξίας της οικογένειας. Πιστεύουμε στην Ευρώπη, αλλά όχι στην «Ευρώπη των Βρυξελλών». Πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία, την οικονομία που παράγει πλούτο, αλλά όχι στην ασυδοσία των αγορών. Το κράτος οφείλει να παρεμβαίνει, να προστατεύει και να αποδίδει δικαιοσύνη. Και δεν είναι δικαιοσύνη οι έμμεσοι φόροι, ο ΕΝΦΙΑ και όλα αυτά που ζούμε. Εισπρακτικά μέτρα είναι που προκαλούν αδικία και φτώχεια. Δηλαδή, ακριβώς αυτό που… δεν χρειαζόμαστε».

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ!»

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε και στο πολιτικό σκηνικό σήμερα, εκτιμώντας πως θα αλλάξει εκ νέου, αλλά και σε όσα μπορούν να γίνουν μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Η ιστορία δεν γράφεται από τις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες των καιρών, αλλά από τους λαούς. Καμία συμφωνία δεν επικυρώνεται, εάν δεν βάλει την υπογραφή του ο λαός. Και θα πρόσθετα… και ο Θεός. Το μήνυμα που στέλνουμε σε όλους, εντός και εκτός Ελλάδας είναι ένα: Οι Έλληνες ξανάρχονται! Τέλος οι υποχωρήσεις, τέλος η εθνική κατάθλιψη. Αρκετά χάσαμε, πρέπει πλέον να κερδίζουμε. Οι Πρέσπες σηματοδοτούν τον αγώνα των Ελλήνων για περισσότερη και μεγαλύτερη Ελλάδα.

Το πολιτικό σκηνικό σήμερα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Η αριστερά των διεθνιστών και των απάτριδων οπορτουνιστών κάθε μέρα επιδιώκει να πληγώνει κάθε τι που… μυρίζει Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος. Μέχρι πρότινος, ο αρχηγός της ΝΔ δεν θεωρούσε πρόβλημα το όνομα Μακεδονία, επιζητούσε το κόμμα να μην συμμετέχει σε συλλαλητήρια και έκανε κάθε τι που μπορούσε, ώστε να σβήσει το θέμα. Η λαϊκή αντίδραση και η βούλησή του για εξουσία τον ανάγκασαν να υποχωρήσει. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έγινε ξαφνικά… Μακεδονομάχος. Όπως και άλλοι στη Βουλή… Πρότεινα στον Μητσοτακη να παραιτηθούμε όλοι. Και έκανε πως δεν το άκουσε. Μήπως τελικά έχουν δίκιο οι Γερμανοί που γράφουν ότι έχει συμφωνήσει να μην ακυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια; Και εν πάση περιπτώσει, πιστεύει κανείς ότι αυτή η ΝΔ έχει τη δύναμη και το… μπόι να σηκώσει κεφάλι και να πει ένα «όχι» σε Ευρωπαίους και Αμερικάνους; Να γιατί το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει και πάλι. Γιατί δεν εκπροσωπεί τον λαό και τις ανάγκες της χώρας. Και να γιατί, εμείς οι Χριστιανοδημοκράτες αποφασίσαμε να κατέβουμε στις ευρωεκλογές και να καλέσουμε τις πατριωτικές δυνάμεις σε ανασύνταξη. Η κοινωνική κεντροδεξιά πρέπει να αναγεννηθεί. Και θα αγωνιστούμε γι’ αυτό. Έστω και μόνοι… Αλλά πιστεύω ότι τελικά θα γίνουμε πάρα πολλοί. Απίστευτα πολλοί…».