Παπανδρέου υποστηρίζει Καραμανλή

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ανοιχτά τις κινήσεις της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή για το θέμα των Σκοπίων
Ενημερώθηκε: 22/01/18 - 22:42

Ο Κώστας Καραμανλής, πρόσφατα προέβη σε μια ηχηρή παρέμβαση  επί του μείζονος ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος. Αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό».

Και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ  εξηύρε την στάση της ΝΔ επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή ξεκαθαρίζοντας ότι «η χώρα έχει εθνική γραμμή, όπως χαράχτηκε το 2008 από την κυβέρνηση Καραμανλή και εκφράστηκε στο Βουκουρέστι. Τότε υπερασπιστήκαμε τα εθνικά συμφέροντα. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να προασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου στο σύνολό του».

Και όμως υπάρχει Ελλάδα: Το μήνυμα και οι επιπτώσεις από το χθεσινό Συλλαλητήριο!

 

Ήταν η σειρά του Γιώργου Παπανδρέου να μιλήσει ανοιχτά-έστω και απρόσμενα- για «ενδεδειγμένους χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι». 

«Εξωτερική πολιτική δεν γίνεται χωρίς σχέδιο και γνώση, ενταγμένη στην άσκηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΚΙΔΗΣΟ με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των Σκοπίων.

Ονομασία ΠΓΔΜ: Κρίσιμη η εβδομάδα για το Σκοπιανό

 

Τόνισε ότι στο Βουκουρέστι δεν μπήκε βέτο γιατί δεν έγινε ψηφοφορία , αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι οι χειρισμοί της τότε κυβέρνησης της ΝΔ ήταν οι ενδεδειγμένοι καθώς υπήρξε συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση για τη διαμόρφωση της εθνικής θέσης: «Σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση» .