Προκλητικός ο Φίλης, στην γραμμή του Πάγκαλου, για την δολοφονία του Κατσίφα (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκλητικός ο Φίλης, στην γραμμή του Πάγκαλου, για την δολοφονία του Κατσίφα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 07/11/18 - 03:21

Στην «γραμμή» του Θόδωρου Πάγκαλου ο Νίκος Φίλης για την άναδρη δολοφονία του βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα. Ο πρώην υπουργός Παιδείας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Creta TV, δικαιολόγησε επί της ουσίας την δολοφονία του ομογενή λέγοντας ότι «φαντάζεστε να έρθει ένας Τούρκος στη Θράκη με ένα καλάσνικοφ και να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών; Τι θα λέγατε εσείς;».

Όμως ο κ. Φίλης δεν έμεινε εκεί. Αποκάλεσε τον δολοφονημένο ομογενή «αυτόκλητο σωτήρα» και είπε ότι κατά την γνώμη του δεν υπάρχει «Βόρεια Ήπειρος», αλλά «Νότια Αλβανία»!!!

«Όταν ένα πρόσωπο πηγαίνει με καλάσνικοφ σε μια ξένη χώρα, υψώνει την ελληνική σημαία, είναι η Νότιος Αλβανία, το ξαναλέω και προσέχω τα λόγια μου, όχι η Βόρεια Ήπειρος, είναι η Νότιος Αλβανία. Είναι αλβανικά τα εδάφη στην αλβανική κυριαρχία και εκεί ζούσε και ζει, δυστυχώς σε μικρότερο βαθμό γιατί έχουν φύγει άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα οι περισσότεροι, η ελληνική μειονότητα. Φαντάζεστε να έρθει ένας Τούρκος στη Θράκη με ένα καλάσνικοφ να υψώσει την ελληνική σημαία και να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών; Τι θα λέγατε εσείς;» ρώτησε ο Νίκος Φίλης τη δημοσιογράφο του Creta TV,.

Η παρουσιάστρια του καναλιού τόνισε στον πρώην υπουργό Παιδείας και βουλευτή, ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλύτερες στη Θράκη από ότι στη Βόρειο Ήπειρο «όπως θα την πω εγώ είτε στην Αλβανία όπως τη λέτε εσείς».

Ο Νίκος Φίλης επέμεινε στην τοποθέτησή του, αποδίδοντας, όπως προαναφέραμε, στον δολοφονημένο και άταφο Κωνσταντίνο Κατσίφα το χαρακτηρισμό του «αυτόκλητου σωτήρα».

«Για αυτό πυροβολούσε στη Νότιο Αλβανία; Και να το λέτε έτσι γιατί αυτή είναι η πραγματική ονομασία αυτής της περιοχής . Δοκιμάζονται και απαντούν με τα καλάσνικοφ κάποιοι αυτόκλητοι σωτήρες;» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Νίκου Φίλη.

Να θυμίσουμε ότι ανάλογη θέση για το θέμα έχει πάρει ο κ.Θόδωρος Πάγκαλος ο οποίος όταν ρωτήθηκε για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα είχε δηλώσει ότι «είχε όπλο ή δεν είχε; Εγώ είμαι της άποψης όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται από την αστυνομία όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ και τις σκανδιναβικές χώρες».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη στο Creta TV,: