Σε ανασχηματισμό αναμένεται να προχωρήσει σήμερα ο Αλ. Τσίπρας - Ολα τα ονόματα

 
Σε ανασχηματισμό αναμένεται να προχωρήσει σήμερα ο Αλ. Τσίπρας - Ολα τα ονόματα

Ενημερώθηκε: 28/02/18 - 13:36

Σε ανασχηματισμό αναμένεται να προχωρήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τις αναταράξεις και τα κενά που δημιούργησε στο κυβερνητικό σχήμα η υπόθεση με το επιδότηση ενοικίου.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας αλλαγές. Μιλούν για διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και να διορθωθούν ορισμένες δυσλειτουργίες που έχουν παρατηρηθεί.

Τα κενά που προέκυψαν, πέραν του κ. Παπαδημητρίου, αφορούν τη θέση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου, ως αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και εκείνη του Κ. Ζουράρι ως υφυπουργού Παιδείας.

Όσον αφορά το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, φαίνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης, αλλά και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημ. Λιάκος διατηρούν προβάδισμα ως πιθανοί αντικαταστάτες του Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ εδώ και καιρό στο προσκήνιο βρίσκεται και το όνομα του κ. Ν. Παππά.

Για τη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου στο υπουργείο Εργασίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ που προκρίνουν τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη, η οποία όπως λένε γνωρίζει άριστα το αντικείμενο.

Ενδεχομένως, να υπάρξει και αλλαγή στο Ναυτιλίας με την απομάκρυνση του Π. Κουρουμπλή και την αντικατάστασή του με τον νυν υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, ωστόσο, δεδομένων των εξελίξεων στην υπόθεση Novartis, μια τέτοια κίνηση τώρα πιθανόν να εκληφθεί ως παραδοχή εμπλοκής, κάτι που δεν επιθυμούν στην κυβέρνηση.

Γιάννη Μουζάλα

Επίσης, δεδομένη θεωρείται η αντικατάσταση του (εξαιτίας και των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε πρόσφατα ο υπουργός) με ένα πρόσωπο – έκπληξη, όπως τονίζουν κάποιοι. Ισως μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως π.χ. ο Νίκος Φίλης ή έξω από αυτόν, όπως ο Φώτης Κουβέλης. Δεν αποκλείεται όμως η αναβάθμιση του υφυπουργού Γ. Μπαλάφα είναι μια πιθανή λύση για την κάλυψη του κενού, ενώ έχει ακουστεί και ο κ. Βίτσας

Στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο στην πραγματικότητα πρέπει να αντικατασταθεί ο Κώστας Ζουράρης, που έχει αποχωρήσει εδώ και ένα μήνα – πιθανότατα με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, που ανήκει στους ΑΝΕΛ, Ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, αρμόδιου για θέματα έρευνας και Τεχνολογίας Κώστας Φωτάκης, ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε χθες, έκανε αίτηση για το επίδομα, εγκρίθηκαν 7.000 ευρώ, αλλά ο ίδιος δηλώνει ότι δεν τα εισέπραξε ποτέ γιατί δεν είχε τελικά πρόβλημα στέγασης στην Αθήνα.

Λυδίας Κονιόρδου

Τέλος, πιθανή είναι και η αντικατάσταση της υπουργού Πολιτισμού , για την οποία υπάρχει γενικευμένη αίσθηση ότι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης είναι τα ονόματα των επικρατέστερων για να την αντικαταστήσουν.